On Numara (Yusuf Eroğlu)

Çanakkalemiz’de, Basketbol denilince akla gelen ilk isim şüphesiz Murat Firinidinoğlu’dur. Alçakgönüllü, çocuk ile çocuk, büyük ile büyük olan bir gönül adamıdır. Şimdilerde böyle gönül adamları kolay, kolay yetişmiyor.

569
 
Gönül Adamı; Murat Firidinoğlu
Yerel ve genel anlamda her spor branşının, her sektörün bir duayeni vardır. Mesela, Rahmetli Turan Narler ağabeyimiz,  Çanakkale’de gazeteciliğin duayeni idi. Yine rahmetli Yaşar Türe de öyle. Siyasette duayen isim söylemek isterseniz; Reşat Tabak, Ezineli Yavan Ali, Rafet Sezgin, Mustafa Cumhur Ersümer, Ahmet Hamdi Üçpınarlar.. Çanakkalemiz’de, Basketbol denilince akla gelen ilk isim şüphesiz Murat Firinidinoğlu’dur. Yıllardır ilimizde bu sporun üst düzeye gelmesi için büyük çabalar gösterip, başarılara imza atmıştır. Daha da ötesi, Türkiye’de Basketbol Dünyası’nda da Murat Hoca’nın çok önemli bir yeri vardır. Bu sporu Çanakkale’de disipline eden, gençlerin yetişmesine önderlik yapan ve bu işleri para pul almadan fahri olarak gerçekleştiren bu kardeşimizi alkışlıyoruz.. Diğer taraftan, kendisi çok alçak gönüllü, çocuk ile çocuk, büyük ile büyük olan bir gönül adamıdır. Şimdilerde böyle gönül adamları kolay, kolay yetişmiyor.
 
 
İmparator!
Futbolda Fatih Terim nasıl ki “İmparator” olarak anılıyorsa, Çanakkale’de de Basketbolun İmparatoru Murat Frinidinoğlu’dur.. Kendisi ile yıllara dayanan eski bir dostluğumuz vardır. Onunla, 1973 yılında ilk tayin yeri ve benim memleketim olan Elazığ’da karşılaştık. Yıllarımız beraber geçti. Ve daha da ilginci aynı takımda futbol oynadık.
 
Evet, Murat hoca çok iyi bir futbolcuydu.”Top geçer adam geçmez” özelliğinde bir liberoydu.. Murat hoca Elazığ’da iken de Basketbol’un yayılıp dal budak salmasını sağlamıştır. Bizleri bile o yıllarda kursa sokarak Basketbol hakemi olmamızı sağlamıştı. Böyle değerler kolay yetişmiyor. Çanakkaleliler olarak bu spor adımına destek vermeli, onu yüreklendirmeliyiz. Bir Çin Atasözü şöyle der; ‘Göklerde uçmak mucize değildir, ya da suyun üstünde yürümek. Asıl mucize yeryüzünde yürümektir.’
 
Sağlıcakla kalınız.
Paylaş