On Numara (Yusuf Eroğlu)

Hakan Şükür`ün hobisinden kazandığı aylık, maaşını 13`e katlayacak. 4 yıl süreyle milletvekilliği yapacak Hakan Şükür`ün, bu sürede alacağı maaşın toplamı 552 bin lira olacak.

450
Edep yahu!
Torinolu Şaban’ın yorumculuk meselesini daha önce yazmıştık. Konu, gündemde kalmaya devam ediyor. Vatandaşın; “Memleket meselelerini halletsin”  diye TBBM’ye gönderdiği bu zat-ı muhterem, yaptığı işi mübah göstermek için bir sürü bahane üretiyor..Yapacağı iş Hobiymiş!. Biz de diyoruz ki,”Edep yahu”..
 
Bakınız ünlü yorumcu! Son beyanatında neler söylemiş., "En iyi bildiğim işi, hobi olarak, zevk alarak yapıyorum. Başka bir ticari kaynağım yok"..
 
Lig Tv’ den alacağı ücret  açıklanmasa da,  yıllarca Galatasaray`ın en fazla kazanan futbolcularından biri olan Hakan Şükür`ün, aylık 150 bin liraya el sıkıştığı biliniyor. 5 ay yorumculuk yapacak olan Şükür, `hobim`  dediği yorumculuktan sezon sonuna kadar 750 bin lira kazanacak. Milletvekili maaşı 11 bin 500 lira olduğu düşünüldüğünde, Hakan Şükür`ün hobisinden kazandığı aylık, maaşını 13`e katlayacak. 4 yıl süreyle milletvekilliği yapacak Hakan Şükür`ün, bu sürede alacağı maaşın toplamı 552 bin lira olacak. Bu rakam bile, Hakan Şükür`ün Lig Tv`den 5 ay için alacağı `yorumculuk` ücretinin altında kalacak.  Hiçbir milletvekilinin, görev yaptığı süre boyunca, gerek kamudan gerekse de özel sektörden gelir elde edemeyeceği düşünüldüğünde, Hakan Şükür `hobisinden`  hatırı sayılır bir para kazanacak.
 
Bir başkası!
Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin, öğretmenlik yapmasına Meclis Başkanlığı’nın izin vermediğini, bir önceki yazmızda belirtmiştik. Bu konuda yeni bir açıklama yapan sayın İnce şunları söylüyor: ”Eşimin çalıştığı okulun müdürüne, boş geçen derse ücret almadan girebileceğimi söyledim. Müdür ’güzel, olur’ dedi. Bülent Arınç, Meclis Başkanı. Dilekçe yazdım, belgeleri yanımda. Bülent Arınç bana yazı yazmış, ’siz yasamanın bir üyesisiniz. Öğretmenlik mesleği müfettiş denetimine tabidir, yürütmenin emrinde bir meslektir. Siz derse girerseniz yürütmenin emrine girmiş olursunuz. Derse girip ücret almasanız bile yasaktır’. Ben bu milletin çocuklarına bedava ders anlatmak istedim olmadı. 150 bin liraya anlaşma yapmış adam. Böyle bir mantık olabilir mi? Bakın ben diyorum, bedava ders anlatacağım bu milletin çocuklarına, öbürü diyor ki ’Başbakan bana izin verdi’, daha çocuk... Başbakan izin veremez. Verse, verse Meclis Başkanı izin verir. Sen Başbakan’ın memuru musun? Şike konusu konuşuluyor, yorum yok. Sen şikede konuşmayacaksın da ne zaman konuşacaksın be kardeşim. Topu, topu konuşacağın bir konu var. Başka bir şey zaten konuşamazsın. Sen ne konuşacaksın. Aldı kâğıdı eline yemini okudu. Bir daha yok piyasada. Sevsinler senin milletvekilliğini. Sen böyle mi milletvekili olacaksın. Sen böyle mi milletin sorunlarına bakacaksın. Böyle bir şey olabilir mi. Milletin problemlerini soruyorlar, ’Ben bilmem büyüklerim bilir’ diyor."..
 
Sayın İnce’yi merakta bırakmayalım. Ünlü Türk büyüğü Torinolu, şike konusunda da, son anda  bir açıklama yapmış. Çevre Bakanı’nın, ’O kupa Trabzonspor’un” açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna verdiği cevaba bakınız: ”Bakan olması herhangi bir şeyi değiştirmiyor. Bir kişinin takım tutması, bir şehre ait olması zaman, zaman insanlarda hak arayışlarını farklı duygulara götürebilir ama bu yargının işi. Trabzonspor, Fenerbahçe ile ligi aynı puanda bitirmiş, şampiyon gibi algılanması gereken bir takım, yani bir nevi o ligin şampiyonudur.
 
UEFA, FIFA, CAS, TFF, Türk Mahkemeleri hepsi boş!. Şaban kararı açıklamış. Hay aklınla bin yaşa e mi!. Atalarımız ne güzel söylemiş, ”Söz bilirsen söyle, seni Alim sansınlar. Söz bilmezsen sükut eyle, seni Adam sansınlar.”
 
Sağlıcakla kalınız.
Paylaş