On Numara (Yusuf Eroğlu)

Hakemler aldıkları talimat gereği ve yönetmeliklere uygun olarak güvenlik tedbirlerini yeterli görmediklerinde maçları başlatmazlar. Peki neden bu mecburiyet sağlık işinde de uygulanmaz?...

472
Sağlıkçı!
Yiğit, yiğidin yoldaşı
At yiğidin öz gardaşı
Sağlıktır her şeyin başı
Gamlanma gönül gamlanma
 
Yazımıza, Karacoğlan’ın şiiri ile başladık. Sağlığın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Lakin, bu kadar mühim olan bir konuda, gerekli ehemmiyeti gösteriyor muyuz?. Spor yapan gençlerimizin, yeterli sağlık hizmetlerini almasını sağlayabiliyor muyuz?
 
Geçenlerde Adana’da amatör bir müsabakada yaşananlara bakalım. Sakatlanın bir futbolcu, Ambülans olmadığı için hastaneye götürülemiyor. Arkadaşları da bunu protesto etmek için,ertesi hafta oynadıkları müsabakada sahanın içinde 5 dakika  yatarak, tepki gösteriyorlar.. Hakemler aldıkları talimat gereği ve yönetmeliklere uygun olarak güvenlik tedbirlerini yeterli görmediklerinde maçları başlatmazlar. Peki neden bu mecburiyet sağlık işinde de uygulanmaz?.  Değiştirirsin yönetmeliği. Koyarsın maddeyi, uygulanır. Çocuklarımızın da sağlığı kurtulur. En güzeli, Ambülans mecburiyeti koyarsınız, olur biter.. Şimdi iş,”Saldım çayıra. Mevla’m kayıra” hesabı, Yarın kötü bir durumda bunun hesabını kim öder dersiniz?
 
Hakemler     
Son günlerde moda haline gelen protestolarda, hakemlerimiz ne yapıyor? Ne yapsınlar?. Okeye dönüyorlar!. Futbolcuların tamamı yarı sahalarında  yere yatıp 5 dakika kalkmıyorlar. Rakip de kendi arasında 5’e 2 yapıyor. Peki! Hakem kardeşim, sen bostan korkuluğu musun? Neden müdahale etmiyorsun?. Çalarsın düdüğü. Çağırırsın takım kaptanlarını. Top oynamalarını söylersin. Oynamazlarsa maçı tatil edersin. Kitap böyle yazar.. Millet yerde upuzun yatıyor. Hakem beyefendi de,  film izler gibi seyrediyor.
 
Kimse kusura bakmasın. Hakemlerimizin eğitimleri eksik. Neyin ne olduğunu bilmiyorlar. Bilmemek ayıp değildir. Öğrenmemek ayıptır. Kimse bahane üretmesin. Şu veciz söz, insanların kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ne güzel de anlatır; “Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür. Ancak, hiç kimse kendini değiştirmeyi, geliştirmeyi akıl etmez.”
 
Sağlıcakla kalınız...
Paylaş