On Numara (Yusuf Eroğlu)

Geçen gün gazetenin birinde, sporun içinde olmayan bir yazarın, şike ile ilgili bir yazısını okuduk. Adam, siyaset yazıyor. Ancak, günün anlamına uygun olarak bir şike senaryosu yazmış. Biz de bunu okuyucularımıza aktaralım diye düşündük.

453
Şike var!
Yazar şöyle diyor. “Salı akşamı oynanan maçlara bak. İstanbul BB`li oyuncu, Galatasaraylı futbolcunun ayağına bastı diye atılıyor. Atılsın. Amma, aynısını Galatasaraylı yapınca sarı kartla geçiştiriliyor. Şikenin daniskası. Yetmedi; Galatasaray; Kayserispor`un futbolcusu Amrabat`ı ayartıyor. Bu Anadolu takımı çökertiliyor. Açık şike... Aynı takıma, aynı kulüp daha önce de bunu yapmadı mı? Nerede futbol yasası? UEFA uyuma; burada şike var! Trabzonspor; Manisaspor’la oynuyor. Hakemin gözü önünde; Trabzonlu futbolcu, topu almış giden Manisasporlu’ya çelme takıp yere seriyor. Bu faulü yapanın sarı kartı var. Yaptığı iş de sarı kartlık. Hakem doğrusunu yapsa bu oyuncu atılacak. Sonrasında Trabzon`un hali nice olur? Hakem, Trabzon`u kurtarıyor. Şike ise işte şike. Soruyorum: Fenerbahçe`nin hangi maçında, hangi Fenerbahçeli oyuncu böyle bir faul yaptı da görmezden gelindi? Demek ki bu Federasyon`u Galatasaray ve Trabzon yönetmektedir. UEFA uyuma; burada şike var!”
Yorum sizlerin..
 
Federasyon istifa etmeli!
Türkiye Futbol Federasyonu, attığı her adımda bocalamaya devam ediyor. Yönetim Kurulunda alınması gereken kararlar için, genel kurulu topluyor. Maksat ”Ben yapmadım. Delegeler karar verdi” demek. Sizi bunlar seçmedi mi? Kendi başınıza karar veremiyorsanız, neden bu göreve talip oldunuz ki? Hiç bir dönemde, Futbolu yönetenler bu kadar basiretsiz, cesaretsiz olmadı. Sakın ola ki, ‘şike davasını kucağımızda bulduk’ diye bahane üretmeyin. Yüksek makamlarda olmak elbette zordur. Siz koltuklarda oturup, al takke ver külah  yapacağınızı mı zannettiniz? Türk futbolunu yönetmek zordur. Hele vesayetle gelenlerin yaptırım güçleri asla olmaz. Atalarımız ne güzel söylemiş,”Yüksek tepelerde Yılan’a da Kuş’a da rastlanır. Birisi sürünerek, diğeri ise uçarak çıkmıştır oraya”.Sizler kuş gibi getirilip yukarılara yerleştirildiniz..Hak etmediğiniz bir mevkinin sahibi olunca da, işi Arap saçına çevirdiniz..Yapılacak tek bir iş vardır. İstifa etmek.
 
Sağlıcakla kalınız..
Paylaş