havadurum

Okulun ilk günü veliler nöbet tuttu

Çanakkale’de ders zilinin çaldığı ilk gün veliler okul önlerinde çocuklarını beklerken, teneffüste annelerinin kucağına koşan minikler sınıflarla, okul kapısı arasında mekik dokudu.

468
2012- 2013 eğitim öğretim yılı için 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında Çanakkale’de İl genelinde 74 bin 220 öğrenci ders başı yaptı. İl genelinde 41 bin anasınıfı ve ilköğretim okulu öğrencisinin ders başı yaptığı ilk gün 66-72 aylık öğrencileri aileleri yalnız bırakamadı. Velilerin okul önünde endişe ile çocuklarını bekledikleri gözlenirken, miniklerin ise teneffüste annelerinin yanına koştuğu gözlendi. İkili öğretim kapsamında sabahçı ve öğlenci eğitim veren okullarda beş dakikaya inen teneffüs süresini yetersiz bulan veliler ise duruma isyan etti. Öğrenciler okulla tanışmanın heyecanını yaşarken öte yandan veliler okul bahçesinde nöbet tuttu.
 
 
Ela Nur Bostanlı: “Bu sene birinci sınıfa başladım. Sınıfta anaokulundan bazı arkadaşlarım var. Öğretmenimi çok sevdim, ona hediye resim yaptım. Annem bana para verecek ve kantinden bir şeyler alacağım. Okulu çok sevdim. Annem beni bekliyor, zil çalınca onu görmeye çıkıyorum.”
 
 
Semra Bostanlı: “Kızım 2006’lı 6 yaşında bu sene birinci sınıfa başladı. Biraz tedirginim, ilk günler alışana kadar kapıda nöbet tutacağım. Sınıfların çok kalabalık olmaması içimi rahatlattı. Bizim okul o yüzden iyi, ama sabahçı ve öğlenci olan okullarda sınıfların kalabalık olduğunu duydum. Ben herhalde bir on beş gün okul önünde çocuğumu beklerim.”
 
 
Irmak Saz: “Okulumu çok sevdim, ama annemin gitmesini istemiyorum. Kardeşim de burada. Okul çok güzel.”
 
Suna Saz: “Kızım 6 yaşında bu sene ilkokula başladı. Daha önce anaokuluna gitmedi, o yüzden ilk gün heyecanlı. Annem beni bırakır gider diye korkuyormuş, o yüzden ayrılamıyorum.”
 
 
Seniha Çancı: “Torunum 3.sınıfa gidiyor. İlk günler çok tedirginim, kavga filan çıkar, başına bir şey gelir diye korkuyorum. Annesi olmadığından ben büyüttüm, bana çok düşkün.”
Paylaş