havadurum

Okul formalarına zam yok...

Eğitim öğretim yılı kıyafetlerine zam gelmemesi en çok vatandaşları sevindirdi.

623
Okul üniformalarına zam gelmediğini belirten mağazalar fiyatların 80-120 TL arası değiştiğini ifade etti. Yeni eğitim ve öğretim yılının açılmasına kısa bir süre okul kıyafeti satan mağazaların yetkilileri son birkaç yıldır üniforma fiyatlarına zam yapmadıklarını belirterek, buna rağmen birden fazla çocuk okutan ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin fiyatları yüksek bulduğunu belirtiyor. Yeni eğitim ve öğretim yılının açılmasına kısa bir süre kala veliler okul hazırlıkları kapsamında çocuklarının üniforma ihtiyacını karşılamak için mağazaların yolunu tutarken kıyafeti satan mağazaların işleri hareketlendi.
 
Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala satışların arttığını belirten esnafların görüşleri şu şekilde:
 
 
Nabi Gök: “Okul hazırlıkları nedeniyle işler hareketlendi. Tekstilde fiyatlar artmıyor, aksine ucuzluyor. Okul kıyafetlerine zam gelmedi, geçen seneki fiyattan satıyoruz. Fiyatlar birden fazla çocuğu olanları ekonomik olarak zorluyor. İlköğretim giysileri 70-80 TL arası, ortaokul giysileri 90 TL, lise ise 100-110 TL arası.”
 
 
Samet Özkan: “Okul kıyafetlerini son 5 senedir aynı fiyata satıyoruz. Bu sene çok az bir fark yansıttık. Yüzde 5 gibi. Fiyatlar ortalama 90-120 TL arası.”
 
 
Celal Saraçoğlu: “3 senedir okul kıyafetlerini aynı fiyattan satıyoruz. Buna rağmen fiyatları yüksek bulan aileler oluyor. Ortalama fiyat 80-100 TL arası.”
Paylaş