havadurum

Öğretmenler seminer salonunu terk etti

Merkeze bağlı Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde verilen eğitim semineri protesto eylemine sahne oldu. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, telekonferans yoluyla verdiği seminerde protesto edildi.

799
Seminere katılan Eğitim-Sen sendikasına bağlı öğretmenler, 50 dakika süren Bakan Dinçer’in konuşması sırasında salonu terk etti. Salondaki bazı öğretmenler de protestoya destek verdi. Seminer salonunu terk eden öğretmenler, Bakan Dinçer’in konuşmasının ardından yeniden salona döndü.
 
Merkeze bağlı Hüseyin Akif Terzioğlu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde verilen eğitim semineri protesto eylemine sahne oldu. Seminerde telekonferans ile açıklama yapan Bakan Dinçer, Eğitim-Sen üyeleri tarafından protesto edildi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in telekonferans yoluyla verdiği seminer salonunu terk eden öğretmenler, Bakan Dinçer’in konuşmasının ardından yeniden salona döndü. Sendika üyesi olmayan öğretmenler ise salonda kalarak Dinçer`in konferansını dinledi. 2011-2012 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere yönelik zorunlu uzaktan eğitim semineri başlattı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, telekonferans yoluyla ülke genelindeki sınıf öğretmenlerine seslendi. Çanakkale ve ilçelerdeki öğretmenler, Güzel Sanatlar Lisesi’ndeki semineri takip etmek için sabah saatlerinde okula geldi. Bakan Dinçer’in konuşmaya başlamasıyla birlikte Eğitim-Sen üyeleri, ayağa kalkarak Bakan Dinçer’i alkışlarla protesto edip salonu terk etti.
 
 
Bakan Dinçer protesto edildi
Eğitim seminerinin verileceği okulda öğretmenlerin nereye gideceği konusunda büyük bir keşmekeş yaşandığını belirten Eğitim-Sen Çanakkale Şube Sekreteri Hülya Okkalı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in konuşmasına başladıktan bir süre sonra ayağa kalkarak; “Biz mesleğimizi fedakarca yapmaya çalıştıkça, bizi küçümseyen, haklarımızı daraltan, angarya işlerle ders dışı zamanımızı dolduran, insanca yaşam için ücret taleplerimizi ‘Az çalışıp çok kazanıyorsunuz’ diyen, bizi sevmeyen ve sahip çıkmayan, 90 yıllık Cumhuriyet eğitim sisteminin temelinden sarsıp değişiklik yapan, bunu da bizimle tartışmayan Milli Eğitim Bakanının söz ve davranışları içimizi acıtıyor ve yüreğimizi yaralıyor” dedi. Daha sonra salondaki öğretmenlere “Bu yüzden 50 dakikalığına Bakanın konuşma süresinde öğretmenleri dışarı davet ediyorum” şeklinde çağrı yaparak protesto eylemini başlatan Okkalı, protesto eylemine büyük bir destek verildiğini ve Bakanın konuşmasından sonra diğer konuşmacıların açıklamalarını dinlemek üzere salona geçtiklerini ifade etti.
 
 
“Bakanı saygılı olmaya davet ediyoruz”
Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de Eğitim Sen üyeleri tarafından Bakan Dinçer’in protesto edildiğini belirten Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili Bakanlığın tutumunda bazı sıkıntılar var. Bu süreçte mücadelemizi sendika olarak verdik. 4+4+4 eğitim sistemini anlatacakları gerekçesiyle seminer döneminde bazı uygulamalar yaptılar. 4+4+4 hakkında bilgilendirmek için öğretmenlere seminer organize ettiler. Bu etkinliklerin içeriğinin amacına uygun olmadığını düşünüyoruz. Seminer etkinliklerini gerçekleştirirken öğretmenlerin hiçbir şekilde görüşü alınmıyor. Bir anlamda bu etkinlikleri, öğretmenlerin oyalanması için yapılan bir hazırlık gibi algılıyoruz. Çünkü, seminerin olduğu okula öğretmenlerimiz gittiklerinde hazırlıkların yerinde olmadığını gördüler. Eğitim emekçilerine saygı duymayan Milli Eğitim Bakanının telekonferans ile konuşmasına başladığı andan itibaren Türkiye’nin her tarafında Eğitim-Senli öğretmenler ve bu sürece destek veren diğer öğretmenler, burada kısa bir açıklama yaptılar ve salonu terk ettiler. Bu eğitim ve bilim emekçilerine saygı göstermeyen Milli Eğitim Bakanına yönelik gerçekleştirilmiş bir eylemdir. Bundan sonra ki süreçte, Milli Eğitim Bakanı ve bakanlık çalışanlarını, eğitim ve bilim emekçilerinin emeğine saygılı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Paylaş