havadurum

Öğretmenevi yeniden başladı Hilton tedarik bekliyor..

1048

 Çanakkale Öğretmenevi depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile 2013 yılında yıkımına başlanmıştı. 2017 Haziran ayında bitirilmesi hesaplanan Öğretmenevi’nin yapımı müteahhit firmanın sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi sebebi ile durmuş ve bitirilmesi gereken zaman aksamıştı. Aynı şekilde Çanakkale’ye yeni bir soluk katacağı belirtilen Hilton Oteli yapımının da müteahhit firmanın, özellikle iç malzemeleri tedarik edemediğini belirtmesi sebebi ile bir süre aksadığı belirtildi. İl Özel İdare Yetkilileri, yapımına yeniden başlayan ancak aksamalar yaşanan Öğretmenevi ve Hilton Oteli’nin akıbeti ile ilgili gazetemize açıklamada bulundu. Yetkililer, Öğretmenevi’nin inşasına son üç gün içerisinde tekrar başlanıldığını belirtirken, Hilton Oteli içinse müteahhit firmanın tedarik beklediği ve yapımın devam edeceği açıklamasını yaptı. 

 
 
Yapımına yeniden başlandı
Yıkımına 2013 yılında başlanan ve 2017 Haziran ayı içerisinde bitirilmesi planlanırken aksamaya uğrayan Öğretmenevi için açıklama yapan yetkililer; “Öncelikle, Öğretmenevi’nin yapımına tekrar başlandı. Duvarlar örülüyor. Sözleşme yapılmıştı. Belediyeye ruhsat yenileme müracaatı yapıldı. Belediyeden yenileme ruhsatının gelmesini bekliyoruz. Geçen gece Öğretmenevi önündeki yol kapatıldı. Tuğlalar atıldı. Üç katın tuğlası şu anda tamamlandı. 4 ayda yani kurban bayramından sonra biter diye düşünüyoruz. Kaba inşaat bitti, şu an için ince işler başladı” dedi.  

“Firma tedarik bekliyor”
Bir süredir yapımı duran ve akıbeti hakkında soru işaretleri bulunan Hilton Oteli içinse müteahhit firma tarafından tedarik beklenildiği açıklamasını yapan yetkililer, Hilton Oteli’nin yapımı içinse; “Hilton ile ilgili daha önce müteahhit firma ısıtma sistemleri ile ilgili bir sorun olduğunu ve malzeme temin edemediğini söyledi. Sözleşme, Emlak Müdürlüğü ile yapıldı. Firma sistemlerin temin edilebileceğini ve yapıma devam edilebileceğini belirtti. Şu anda tedariklerini yapmaya çalışıyorlar. Verilmiş olan inşaat bitim süresi devam ediyor. O süre içerisinde bitirileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.  
(Oya Koyuncu)
Paylaş