havadurum

Öğretmen adaylarına veda töreni

972
Turgut Reis İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cengiz Akçay, İlköğretim Bölümü Başkanı Doç.Dr. Çavuş Şahin, Sınıf Öğretmenliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Salih Zeki Genç, Yrd. Doç. Dr. Bülent Güven, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kaan Demir, Öğretim Üyesi ve Fakülte Koordinatörü Mehmet Değer, Öğretim görevlisi Özlem Ergun Açanal katıldı.
 
Törenin açılış konuşmasında Okul Müdürü Sefattin Özkan öğretmen uygulaması ve ders deneyimi hakkında bilgiler verirken, Öğretmen Koordinatörü İsmet Çıldan söz alarak mesleğe, yaşama ve insana dair kendi yaşam deneyimlerinden örnekler vererek şöyle devam etti; “Gençler sizler çok kıymetlisiniz, geleceğimizsiniz. Kendinizi yenileyin, geliştirin ve mutlaka okuyun. Sevgi, hoşgörü, dostluk ve akılcılık temel yaşam prensibiniz olsun. Bu kentte öğrenim görmüş olmanın ayrıcalığını hep yaşayacaksınız. Çünkü Çanakkale Türkiye’nin öngörüsüzüdür. Gideceğiniz yerlere bizlerden de kucak dolusu selam götürün.”
 
Prof. Dr. Cengiz Akçay ortamdan çok etkilendiğini belirterek; “Gençler okuyun, kenidinizi yenileyin, bu ülkeye ancak böyle hizmet edebilirsiniz. ‘Beyaz zambaklar ülkesinde’ kitabını mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum” dedi.
 
İlköğretim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Çavuş Şahin geleneksel hale gelen veda töreninden çok memnun olduğunu belirterek “Okul idaresine ve öğretmenlere şükranlarımı sunarım” dedi.
 
Sınıf öğretmenliği adayları adına konuşan Feyza Nuden bu okulda öğretmen uygulaması yapmaktan çok memnun olduğunu belirterek; “Okul idaresi ve öğretmenler bizlere bütün imkanlarını sunarak, yardımcı oldular. Bizler için çok iyi bir deneyimdi” diye konuştu.
 
Sınıf öğretmenliği bölümü öğretmen adaylarının getirdiği pasta öğretmen İsmet Çıldan, öğretmen adayları Revasiye Eren ve Can Arslanorgun tarafından alkışlarla kesildi. Okul öğretmenleri tarafından ikram edilen pilavın ardından tören sona erdi.
 
 
 
Paylaş