Öğrencilerin yokluğu Cumpa’yı vurdu

Üniversite öğrencilerinin ara tatil nedeniyle kentten ayrılması yüzünden yurtlar ve pansiyonlar sebze ve meyve alışverişini durdurunca Cumpa`da satışlar bıçak gibi kesildi.

831
Cumpa esnafı kışlık sebze ve meyve fiyatlarının yüksek seyretmesi, öğrencilerin ara tatil nedeniyle memleketlerine gitmesi yüzünden satışların düşmesinden dert yandı. Öğrencilerin gidişiyle zor günler geçiren Pazar esnaflarının satışlarla ilgili görüşleri şu şekilde:
 
 
Orhan Işıkağaç
“Son haftalarda pazar durgun. Kış fiyatlarının sebze ve meyvede yüksek seyretmesi, üniversite öğrencilerinin memleketlerine gitmesi satışları etkiledi. Pazar olmuyor artık.”
 
 
Emre Şevik
“Pazar eskisi gibi değil. Öğrenciler tatile gidince yurtlar ve pansiyonlar çalışmıyor. Onlar bizim ciddi müşterimiz. Sebze ve meyve satın alıyorlar, bu aralar onlar olmadığı için de pazar ölü gibi. Sebze ve meyve fiyatları da vatandaşa pahalı geliyor. Maydanoz ve dereotu bile 1 lira oldu.”
 
 
Erhan Telli
“Pazar tenha, kışın soğuktan ve ekstra çıkan giderler yüzünden millet gırtlaktan bile kısıyor. Sebze ve meyve pahalı.”
 
 
İbrahim Uslu
“Maydanoza ve yeşil sebze grubuna zam geldi. Maydanoz 3 tanesi 1 lira iken, şimdi iki tanesi bir lira oldu. Pazar bomboş, esnaf öğrencilerin dönmesini bekliyor. Kışın fiyatlar yüksek oluyor.”
Paylaş