havadurum

Öğrenciler su sorununa dikkat çekecek

Çanakkale Anadolu Lisesi öğrencileri, Afrika’da su bulmak için 6 kilometre yol yürümek zorunda kalanlara destek amacıyla Mart ayında Çanakkale`de 6 kilometre yol yürüyecek.

434
Bulgaristan’ın Sofya kentinde gerçekleştirilen projenin ilk tanıtım etkinliğine Çanakkale Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Koordinatör E. Kamer Gür Arslan ve Matematik Öğretmeni Yasemin Obüz ile 5 öğrencinin katıldığını belirten Okul Müdürü Salim Eker, “Yüzyılımızın sorunu olan su sorununa eğitim kurumları ile çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu projeye Bulgaristan, Türkiye, Romanya, Almanya ve Yunanistan’dan 5 okul katılıyor. Bu etkinliğin ikincisi ise 04-08 Haziran tarihleri arasında Çanakkale’de yapılacak” dedi.
 
Çanakkale Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Koordinatör E. Kamer Gür Arslan ve Matematik Öğretmeni Yasemin Obüz ise, Bulgaristan’da öğrencilerle birlikte su kaynaklarında incelemelerde bulunduklarını ve nehirlerden numuneler alarak deneyler yaptıklarını belirterek; “Okul su koruma planımıza ilk etapta kendi okulumuzda başladık. Önce öğrencilerimiz arasında bir su koruma takımı oluşturduk. Ardından su tasarrufu ile ilgili posterlerin dizaynına başladık. Bundan sonra da yapacağımız su koruma planları ile önceki ayın su faturaları ile bu ayın su faturalarını karşılaştıracağız. Öğrencilerle de toplantılar düzenleyeceğiz. Musluklardan akan su oranını azaltıp, yağmur suyu tankları kurmak için yetkililerle görüşeceğiz. Projelerimiz ile ilgili toplantılar yapıp atölyeler oluşturacağız. Yaptığımız incelemelerde su sorununun yaşandığı Afrika’da su kaynaklarına ulaşabilmek için bir kişinin 6 kilometre yol yürüdüğünü öğrendik. Bizler de Mart ayı içerisinde öğrencilerimizle birlikte bu soruna dikkat çekmek için Afrika’da su arayan kişiler gibi 6 kilometrelik bir yürüyüş yapıp su sorununun üzerini dikkat çekeceğiz” diye konuştu.
Paylaş