havadurum

Öğrenciler okullarına koştu

Çanakkale`de yaklaşık 74 bin öğrenci bugün ders başı yaptı.

532
İl genelinde okul öncesi ve 1’inci sınıf öğrencileri oryantasyon eğitimleri kapsamında bir hafta önce eğitime başladığı 2013-2014 eğitim öğretim yılı nedeniyle bugün bütün öğrenciler için zil çalacak. Sabah saatlerinde öğrenciler, ilk derslerine aileleriyle birlikte akın edecek. Sınıflarına girecek olan öğrenciler ilk olarak arkadaşları ve öğretmenleriyle tanışacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrencilere başarılar dilerken, siyasiler de mesajlar yayınlayarak yeni eğitim öğretim yılını kutladı.
 
Sarıbaş`ın mesajı
Çanakkale Milletvekili KİT Komisyonu Üyesi Ali Sarıbaş, yeni eğitim öğretim yılına başlayacak öğrencilere başarılar diledi. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale`de de 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; 2013-2014 eğitim ve öğretim yılını kutladı. Bir eğitim ve öğretim yılının daha başladığını belirten Sarıbaş; “Bir eğitim ve öğretim yılının daha başındayız. Bu dönemde Siz Saygıdeğer Öğretmenlerimizin bilgi ve birikimleri ile öğrencilerimizin bilinçlenmesi, hayata hazırlanmaları ve geleceklerine yön vermeleri konusunda ellerinden geleni yaparak ışık olacaksınız. Siz Saygıdeğer öğretmenlerim, emeklerinizin boşa gitmeyeceğine eminim. Meyvelerini ülkemizin kalkınarak, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasına verecekleri katkılarda kendini gösterecektir. Sevgili Öğrenciler; uzun ve yorucu bir Eğitim ve Öğretim döneminin başındayız. Çok değerli öğretmenlerinizden alacağınız bilgiler, hayatınızın her aşamasında sizlere rehber olacaktır. Bu süreci, sorumluluk bilinci içerisinde planlı ve programlı bir şekilde kullanarak, dönemi başarı ile sonuçlandırmanızı diliyorum” dedi. Öğrenci velilerine de unutmayan Sarıbaş şu şekilde konuştu: “Çok kıymetli anne ve babalar, sizler de geleceğimiz, umutlarımız olan çocuklarınızla gurur duyacağınız bir eğitim ve öğretim yılına girmenin mutluluğunu yaşıyorsunuz. Bu mutluluğuna her şeyden daha çok sizlerin ihtiyacı ve hakkı vardır. Her dönem olduğu gibi bu dönem de hayatlarının her aşamasında, önlerine çıkan tüm engebeleri aşacak çok kıymetli bilgilerle donanacaklardır. Ülkemizin geleceği, sizlerin gurur kaynağınız çocuklarımıza, güvenlerini kazanmaları için güç ve moral veriniz. 2013-2014 eğitim ve öğretim Döneminin başlaması vesilesi ile bir kez daha bilgi ve birikimlerini esirgemeden öğrencilerimize aktaran saygıdeğer öğretmenlerimizi, bu bilgi ve birikimleri planlı ve programlı bir şekilde önümseyecek öğrencilerimizi ve çok kıymetli Anne ve Babalarımızı bir kez daha kutluyor, Sağlıklı, Mutlu ve Neşeli bir Eğitim ve Öğretim dönemi geçirmeleri dileği ile başarılar diliyorum.”
 
Özacar`ın mesajı
Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar ise mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yeni bir eğitim öğretim döneminde daha geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni başarılara doğru koşmalarının heyecanını hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz. Eğitimdeki başarının sırrının, Başöğretmen ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün `Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir` sözünde saklı olduğuna olan inancımla, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilme hedefinin ancak bilgi ile yakalanabileceğine inanmaktayım. Yarınlarımız eğitim ve öğretimle aydınlık olacaktır. Çocuklarımızın üreten, yaşama doğrudan katılan, sorumlu bir birey olarak yetişmesi de en büyük özlemimizdir. Geleceğimizin güvencesi ve en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı ülkemiz ve ulusumuz adına Atatürk’ün ilkeleri ışığında yetiştiren tüm eğitimcilerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin İlköğretim Haftası’nı içtenlikle kutluyor, 2013-2014 öğretim yılının başarılı geçmesini diliyorum.”
Paylaş