havadurum

Öğrenciler, merak ettikleri sorulara yanıt buldu

1104
Program öğrencilerin soruları Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz ve İş ve Meslek Danışmanı Yasin Sezgin cevaplarken; İl Müdürü Yavuz, İŞKUR etkinliklerinin 2023 yılında da tüm hızıyla devam edeceğini dile getirdi.
 
Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü "Meslek Tanıtım Günüleri"ne son sürat devam ediyor. Yıl içinde ortaokullarda düzenlenen etkinliklerin sonuncusunu ise Cevatpaşa Ortaokulu`nda gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte öğrencilerin talepleri doğrultusunda farklı meslek mensupları katılım sağladılar. Misafirler arasında Su Ürünleri Mühendisi Füsun Yurdakul, Kulüp Başkanı Hasan Çoban, Avukat Özper Çetin Güngör ve Diş Hekimi Koray Kesim yer aldı. Program öğrencilerin sorularını Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz ve İş ve Meslek Danışmanı Yasin Sezgin cevaplarken; İl Müdürü Yavuz, İŞKUR etkinliklerinin 2023 yılında da tüm hızıyla devam edeceğini dile getirdi.
 
Suyun önemine dikkat çekildi
Su Ürünleri Mühendisi Füsun Yurdakul, insan hayatında suyun ve denizlerin önemine dikkat çekerek, hayatımızda kullandığımız birçok şeyin denizlerden elde edildiğini dile getirdi. Meslek seçerken çevrenin gözlemlenmesinin önemine değinen Yurdakul, 2022 Yılı Su Ürünleri Yılı olarak kutlandığını hatırlattı.
 
Pastanecilik hakkında bilgi verdi
Kulüp Başkanı Hasan Çoban; Çanakkale`de bulunan ilk pastanenin kendisi tarafından açıldığını kaydederek, bu sektöre bu 40 yıllık süre zarfında nice meslek elemanı kazandırdığını dile getirdi. Ayrıca hayatında profesyonel olarak spor yaptığını nice yurtiçi ve yurt dışı müsabakalara katıldığını dile getiren Çoban, pastacılık alanında uluslararası çapta derecelere imza attığını ifade etti. 
 
Avukatlık deneyimlerini aktardı
Avukat Özper Çetin Güngör ise rehber öğretmeninin etkisiyle hukuk alanına yöneldiğini ifade ederek, avukatlık mesleğinin gerekliliklerinden ve deneyimlerinden bahsederek konuşmasını sürdürdü. Öğrencilerin seçmeyi düşündükleri mesleklerin erbaplarıyla iletişime geçmenin öneminden bahseden Güngör avukatlık stajı hakkındaki düşünceleriyle ile konuşmasını tamamladı.
 
Diş hekimliğini anlattı
Diş Hekimi Koray Kesim ise Çanakkale`de kamu görevlisi olarak diş hekimi mesleğini yürüttüğünü aktardı. Diş hekimi olarak özel sektörde, kamuda veya akademisyen olarak görev yapılabileceğinden bahseden Kesim, KPSS ile atanmadıklarını dile getirdi. Kesim, bir öğrencinin "Hastaları muayene ederken mideniz bulanmıyor mu" şeklindeki sorusuna da bunun zaman içinde alışılan bir durum olduğunu ayrıca okurken de bu alanda tecrübe edindiklerini dile getirdi.
(Atilla Akın)
Paylaş