havadurum

Öğrenciler, izlenimlerini konuklarla paylaştı

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nin konukları Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.

408
“Comenius; Mimari Çeşitlilik, Kültürler Arası Eğitime Köprü” projesi kapsamında Slovakya, Polonya, Almanya ve İspanya’yı ziyaret eden öğrenciler bu kez de İtalya’nın Putignano kentini ziyaret ettiler. Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ece Başer, Çakıl Kaan Üzümcü, Batuhan Boduroğlu, Gizem Yavaş 16 - 23 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleşen etkinliğe dair deneyimlerini Kent Müzesinde paylaştılar.
 
Proje kapsamında kentin binalarını incelediklerini söyleyen öğrenciler, Trulli evleri, Masseria in Spina, Polignano kenti, Bari kenti, Castel de Monte kalesi, Roma’nın ünlü Aşıklar Çeşmesi, Kolezyum ve Vatikan gezilerine dair deneyimlerini fotoğraflar üzerinden paylaştılar. Yanlarında kaldıkları ailelerin misafirperverliğinden bahseden öğrenciler, katıldıkları karnavallardan, kentin Çanakkale ile benzerliklerinden de bahsettiler. Ülkenin eğitim sistemini de gözlemlediklerini dile getiren öğrenciler, Türkiye’deki sistemle ayrılan yönlerini de katılımcılara aktardılar.
 
Geziye dair anıların paylaşımın ardından sohbete katılan konukların sorularına cevap veren Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi öğrencileri, gezi sonucunda Çanakkale’ye döndüklerinde değiştirmek istedikleri şeyin trafik olduğunu, gezilerin kendilerine çok şey kattıklarını ifade ettiler.
 
11 Nisan 2012 Çarşamba günü “Mustafa Kemal Atatürk Döneminde Dış Politikada Çanakkaleliler” konferans konusu ile Yrd. Doç. Dr. Mithat Atabay Kent Müzesinin konuğu olacak.
Paylaş