havadurum

Öğrenciler İtalya’yı keşfetti

Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi öğrencileri, Comenius projesi kapsamında İtalya’ya gitti.

846
 
Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi Ulusal Ajans tarafından finanse edilen Comenius projesi çalışmaları kapsamında  ‘Mimari Çeşitlilik’ konusu ile ilgili proje çalışmalarının altıncı ayağı olan İtalya’ya gitti.
16-23 Şubat 2012 tarihleri arasında İtalya- Bari- Putignano ‘da gerçekleşen çalışmalara Okul Müdürü Erdal Doğancı, Proje koordinatörü ve İngilizce öğretmeni Fatma Çelik, İngilizce öğretmeni Serdar Şahin, Beden Eğitimi öğretmeni M. Ercan Şenol, 9.sınıf öğrencilerinden Ece Başer, Çakıl Kaan Üzümcü ve 10.sınıf öğrencilerinden Batuhan Boduroğlu ve Gizem Yavaş katıldı.
 
Bir haftalık süre içerisinde İtalya’da öğrenciler çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Alberobello, Monopoli, Polignano, Ostuni, Trani ve Bari’ye de giden öğrenciler, atölye çalışmasına katılarak Trulli modeli maket ev yaptılar. İtalya’nın en büyük üç karnavalından biri olan Putignano Karnavalı’na da katılan öğrenciler, dolu dolu geçen bir haftanın ardından tarihi bakımdan çok zengin bir şehir olan Roma’yı da gezdi. Roma`da Basilica, İspanyol Merdivenleri, Aşk Çeşmesi ve Colesium gibi yerleri gezen öğrenciler, İtalya da bulundukları süre içerisinde oradaki sosyal hayatı, eğitim sistemini inceleme fırsatı buldu. Proje kapsamında çeşitli görüşmeler yapan öğrenciler Çanakkale’ye geri döndü.
 
Paylaş