havadurum

Öğrenciler Çanakkale’den memnun

Başka şehirlerden okumak için gelen üniversite öğrencileri Çanakkale’yi güvenli, huzurlu, özgür bir şehir olarak tanımlıyor.

704
ÇOMÜ’de yeni eğitim öğretim yılında kayıtlar başlarken yaşadıkları şehri bırakarak ilk defa adım attıkları Çanakkale’de kent ve kentli ile tanışan üniversite öğrencileri tarihi ve doğası ile birçok kültüre ev sahipliği yapmış ille ilgili olumlu izlenimler aktarırken, buranın güvenli, huzurlu, özgür ve okunacak bir şehir olduğunu belirtti. Her geçen yıl üniversite öğrencilerinin tercihlerinde daha üst sıralara yerleşmeye başlayan Çanakkale güvenli, huzurlu, özgür bir şehir olarak puan toplarken, çocukları burada okuyacak olan aileler ise gözlerinin arkada kalmadığını ifade etti. Çocuklarını üniversiteye kayıt ettirmek için kente getiren bazı velilerde Çanakkale’nin huzurlu bir kent olduğunu dile getirdiler.
 
Çanakkale’ye gelen üniversiteli öğrenciler, kent ile ilgili ilk izlenimlerini Çanakkale Olay Gazetesi’ne anlattı. Üniversiteli öğrencilerin görüşleri şu şekilde:
 
 
Sudenur Ertaş: “Ben Kırklareli’den Çanakkale’ye geldim. İlk başta itiraf edeyim, çok korktum. Bir de buranın çok sıkıcı ve küçük bir şehir olduğunu düşündüm. Ama biraz arkadaş ortamım olunca fikrim değişti, şimdi ise çok seviyorum.”
 
 
Barış Ozan Özkan: “Ben Denizli’den iki gün önce geldim. Görür görmez burada okunur diye düşündüm. İzmir’den sonraki alternatifim Çanakkale’ydi. Burası özgür bir şehir. Kısaca sokakta hayat var diyebilirim. Öğrenci, emekli ve asker çok. Tarihi de çok etkileyici.”
 
 
Murat Karaağaç: “Ben sınıf öğretmenliği bölümünü kazandım. İzmir’den geliyorum. Çanakkale 4’ncü tercihimdi. Buranın Şehitler Diyarı olması beni çok etkiledi. Bir de Rektör Prof. Dr.Sedat Laçiner’den çok etkilendim, zaten uluslar arası ilişkiler uzmanı olarak takip ediyordum, yazılarını da okuyordum. ÇOMÜ’nün çok büyük bir kütüphanesinin olduğunu duydum, çok önemli imkanlar sağlıyor.”
 
 
Yusuf Üstüntaş: “Ben psikolojik danışmanlık bölümünü kazandım. Bursa’dan geldim. Dershanedeki öğretmenlerim yönlendirdi. Çok beğendim. Şehir hakkında çok bilgim yoktu, ama öğrenci şehri gibi ve hoşuma gitti.”
 
 
İsmail Üstüntaş: “Oğlumu kayıt ettirmek için geldim. Gözüm arkada kalmayacak, devlet yurdu olmadı, özel yurtta kalacak. Buraya tayinle gelen arkadaşlarımdan şehirle ilgili duyumlar almıştım. Genel olarak huzurlu ve sakin bir şehre benziyor, karmaşa yok.”
Paylaş