havadurum

Odun ve kömür satışları geriledi

Çanakkale’de havaların soğumasıyla birlikte odun ve kömür satışları kısmen hareketlenirken, geçtiğimiz yıllara göre bu yıl ki satışların daha az olması ise dikkat çekiyor.

696
Yaz aylarının sona ermesiyle birlikte vatandaşlar kış hazırlıklarını sürdürüyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte doğalgaz kullanmayan vatandaşlar, odun ile kömür almak için mahrukatçılara geliyor. Son günlerde satışların kısmen arttığını belirten mahrukatçılar, ancak geçen yıla göre bu yıl ki satışların arasında uçurum olduğuna dikkat çektiler.
 
Bu yılki satışların geçen yıllara göre daha az olduğunu belirten Sibay Kömürcülüğün sahibi Siyami Bayram, satışlardaki bu değişikliğin nedeninin ilerleyen günlerde netlik kazanacağını dile getirerek; “Kömür fiyatları 350’den başlayıp 750 TL’ye kadar gidiyor. Yani kömürün markasına ve kalitesine göre fiyat değişiyor. Odun fiyatı ise 280 lira. Fiyatlar Ağustos ayından beri aynı. Geçen yıla göre fiyat değişikliği var ama bu artış ise devletin kömüre yaptığı zamla alakalı. Devlet kömüre zam yapıyor ve bu da vatandaşa yansıyor. Havaların soğumasıyla birlikte satışlarımızda hareketlilik başlıyor. Mevsim değişikliği tabi ki hareket getiriyor. Ancak, bu sezona girişimiz geçen yıllara göre daha zayıf oldu. Geçtiğimiz yıllarda mesela odun için 2-3 gün sonraya gün veriyorduk. İstediği gün odun alamıyordu müşteri. Şimdi öyle bir sıkışıklık yok. Geçtiğimiz yıllara göre, sektörde yaşanan durgunluğun bayram masraflarının etkisi mi yoksa gerçekten doğalgazın etkisi mi onu ilerleyen günlerde göreceğiz” dedi.
Paylaş