havadurum

Ödüllü şiir yarışması

ÇOMÜGenç Girişimciler Topluluğu ve Bursa Tasavvuf Vakfı işbirliğiyle, Kutlu Doğum Haftası kapsamında “21. Yüzyıl’dan Peygamberimize Şiirler” temalı ödüllü şiir yarışması düzenlendi.

544
Organize edilen yarışmaya tüm Çanakkalelileri davet eden ÇOMÜ Genç Girişimciler Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Elemanı Hikmet Yurteri; “Hz. Muhammed’in evrensel prensiplerini ve insanlığa getirdiği yüce değerleri, günümüz şartlarını da dikkate alarak insanlığa ulaştırmak amacıyla, Kutlu Doğum Haftası’nda Genç Girişimciler Topluluğu ve Bursa Tasavvuf Vakfı işbirliğinde, “21. Yüzyıl’dan Peygamberimize Şiirler” isimli şiir yarışması düzenlemiş bulunmaktayız. Yarışmanın ödül töreni, Kutlu Doğum Haftasına özel 15 Nisan 2012 Pazar günü, Çanakkale Gelibolu Mevlevihanesi’nde gerçekleşecek olan  “Mesnevi Sohbetleri ve Sema Gösterisi” programı öncesinde yapılacaktır. Yarışmada dereceye giren şiirler dereceye giremeyen şiirlerle “21. Yüzyıl’dan Peygamberimize Şiirler” isimli kitapta ölümsüzleştirilip, Türkiye genelinde ücretsiz olarak dağıtılması planlanmaktadır. Her yaştan ve her kesimden kişileri yarışmaya katılmaya davet ediyoruz.” dedi.
 
Bursa Tasavvuf Vakfı Çanakkale sorumlusu ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Halit Kuşku ise; “İnsanlığın kültür, hoşgörü, ahlak, sevgi ve barış kavramlarına şiddetle ihtiyaç duyduğu bu günlerde, bütün güzelliklerde en güzel örnek olan Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) öğretisini gelecek kuşaklara aktarmak eğitimcilerin, felsefecilerin, yöneticilerin geleceğimiz açısından yapacağı olumlu bir hamle olacağını ifade ederek bu öğretiye Mevlana gözü ile baktıklarını belirtti. Topraklarımızın dünyanın en kuvvetli soyut kültür mirasına sahip olduğu belirten Kuşku, Unesco 2007 yılını Dünya Mevlana Yılı ilan ederek bu öğretiye dünyanın sahip çıktığını göstermiştir. Bu sebeple ülke genelinde tüm üniversite öğrencilerine açık, Kutlu Doğum şiir yarışması düzenledik. Katılacak olanlara şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.
Paylaş