O, Çanakkale'nin yakından tanıdığı bir isim. Beşiktaş'a Başkan olmak için kolları sıvadı Hürser Tekinoktay

776

Özel Haber: Yusuf Sonkurt

 Beşiktaş`ın başkan adaylarından Hürser Tekinoktay, gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Fikret Orman`a karşı adaylığını açıklayan ilk isim olan Hürser Tekinoktay, önemli açıklamalarda bulundu. Orman`ın görev yaptığı dönemde büyük hatalar yaptığını belirten Tekinoktay, şunları söyledi:

“Başkanın CV`sine bakın, babasının yanında çalışmış. Bodrum`da müteahhitlik işine girmiş orada da iskele izni alamamış. Fenerbahçeli eski bir yönetici, ‘Sana o izni 15 dakikada alabilirim` dedi” “Orman bir Ali Koç olarak gelmedi. Başkanlık öncesi kaç kişinin sigortasını ödemiş, ne kadar kredisiz iş yapmış. Geldi, kulüpte 600-700 sigortalının başına geçti. CV`sinde bir başarı hikayesi yok. Sonuçta da durum ortada.” “Hocalardan biri, ‘BESYO`dan yetiştirip Beşiktaş`a kazandırdığımız öğrencilerimiz kulüpten 4 aydır maaş alamıyor` dedi. Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Özel jetlere harcadağınız paralarla altyapıdaki o çocukların maaşını rahat rahat öderdiniz.” “Başkan yoruldu. ‘Nasıl gidiyor` diye soruyorlar bize, cevabımız ‘İyi gidiyor`. Nasıl iyi gidiyor: Başkan açıklamalarıyla, biz bir şey demeden geriye düşüyor. Panikle demeçler dibe vurulduğunu gösteriyor.”
Hürser Tekinoktay`ın hoca tercihi Beşiktaş`ta yetişen bir yerli olacak. Tekinoktay, “Ümraniye`yi teslim edeceğimiz bir isim var. Yerli ve yabancı sportif direktörlerimiz olacak. Scout ekibi güçlü olacak. Ali Koç bu konuda hata yaptı mesela. Sportif direktör olarak düşündüğümüz kişi Türk ve Beşiktaş`ın içinden bir isim. Bizim içimizden yetişen bir hocaya görev vermek istiyoruz. Rıza, Sergen ve Şifo, bizim çocuklarımız. Bize yerli bir Zidane lâzım. Yönetici olarak Ümraniye`de işimiz yok. Sahada çok problem yok, bizim saha dışını çözmemiz gerekiyor” dedi.
 
Paylaş