O, bir Çanakkaleli

2430

 Futbola gönül verdiği yıllarda Tercüman Gazetesi`nin bir köşesinde Vefa Genç Takımına futbolcu arandığını ve seçmelerin yapılacağına dair bir haber görür ve hemen Vefa Spor Kulübüne giderek kaydını yaptırır. 350 kişinin girdiği seçmelerin sonucunda umuduna kavuşur ve 16 yaşında Vefa Genç Takımına girme başarısını gösterir. 2 yıl burada oynadıktan sonra Balıkesir`e oradan da Sakaryaspor`a ve 1973 yılında Waldir Pereria DİDİ’nin çalıştırdığı Fenerbahçe Kulübü`ne transfer olur.

İbrahim Ejder, Fenerbahçe`de oynarken o yılların efsane takımı olan Ziya Şengül, Cemil Turan, Datçu, Serkan Acar, Timuçin, Alparslan Eratlı, Ender Konca ve Yılmaz Şen gibi efsane futbolcuları ile aynı kadroda yer alır ve başarılı maçlara golleriyle imza atar. Aslında o 1973-1975 yılları arasında Fenerbahçe’de forma giyen golcü bir futbolcuydu. Fenerbahçe’de forma giyerken oynadığı maçlarda attığı birbirinden güzel gollerle tribünleri coşturdu. Özellikle Beşiktaş maçlarında siyah beyazlı taraftarların korkulu rüyası oldu. Beşiktaş ile oynadıkları maçların hemen hemen tamamında gol attı.

Maç : Fenerbahçe – Beşiktaş

Saha : Mithatpaşa Stadı (Vodafone Stadı)

Hakem : Ertuğrul Dilek

Sonuç: Fenerbahçe 3, Beşiktaşı 0

Goller : İbrahim Ejder ( Dk.27 ve 68 ) ve Cemil Turan.( Dk.39 )

Bu maç sonunda Fenerbahçe Şampiyonada finale yükselir.

Fenerbahçe’de forma giyerken evlenmek isteyen İbrahim Ejder’e “Sen futbolcusun. Sana kız vermeyiz” denilmesi onu o yıllarda çok etkiledi. 1980 yılında rakibi ile girdiği ikili mücadele sonunda dizi dönerek sakatlanan ve 26 yaşında futbolu bırakmak zorunda kalan İbrahim Ejder, “Ben çok genç yaşta istediğim yere geldiğime inanıyorum. Düşünsenize 19 yaşında Fenerbahçe Kulübüne transfer olmuşum. Her ne kadar 26 yaşında futbolu bırakmış olsam da bundan daha büyük bir yer olabilir mi?” diyor.

Kendisine Fenerbahçe`miz için yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz...

Kaynak:Birleşik Fenerbahçe Vakfı

Paylaş