havadurum

Nostalji Rüzgarı; Fadıl Kurt!

2226
6 Kasım 1968 Makedonya doğumlu olan Fadıl Kurt yaşantısına istanbulda devam etmiş, sıkı bir Fenerbahçe taraftarı. Ticaret Meslek Lisesi mezunu A.Ö.F. İşletme Bölümünü başarıyla tamamladı. İlk resmi lisanslı futbol hayatına Bayrampaşa Altıntepsi Kulübü`nde başladı. Bu kulüpte başarılı bir performans sergileyen Fadıl Kurt 1989 yılında Lüleburgaz spora transfer olarak, ilk profesyonel futbol hayatına adım attı. 4 yıl süren başarılı sezonlardan sonra İzmir`in köklü kulüplerinden Göztepe`ye transfer oldu. Ara transferde Çanakkale Dardanelspor`a geldi. Bu dönemde Çanakkale Dardanelspor`un Şampiyon olup, 2.Lige çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Ayrıca, tarih yazarak Türkiye Kupasında yarı finale kadar çıkan ve İstanbul`da Galatasaray`la oynanan yarı final maçının kadrosunda yer alma başarısı gösterdi.
Fadıl Kurt, çalışkanlığının ve üstün performansının semerisini görmeye başlamıştı. Nitekim 1993-1994 sezonunda Ankara`da oynanan Süper Lige yükselme maçında Adana Demirspor`a karşı oynadığı enfes futbolu ile birçok takımı peşine takmasını bildi. Fadıl Kurt için o zaman ki adı ile anılan 1.lig`te oynayan Gençlerbirliği ve Ankaragücü takımları arasında sıkı bir transfer pazarlığı yaşandı. Ankaragücü`nün başarılı futbolcuya sözleşme imzalatmak için ikna etmeye çalıştığı biliniyordu. Ünlü oyuncu ise çok büyük bir sürpriz yaparak, zamanın 1.ligin (Şimdi ki Süper Lig) yeni takımlarından Vanspor ile iyi koşullarda sözleşme imzaladı. Fadıl Kurt transfer olduğunu bundan sonraki başarısını Vanspor çatısı altında devam ettireceğini açıkladı. Bu içten yaklaşımı nedeniyle Van`da büyük mutluluk yaşandı. Gençlerbirliği ve Ankaragücü`nde ise bu futbolcuyu elinden kaçırmanın üzüntüsü vardı. Fadıl Kurt, o zaman ki adıyla 1.ligdeki futbol yaşamına ilk defa `Merhaba` dedi. Vanspor camiasına ve Van halkına kendini sevdirdi. Sergilediği başarılı futbolu ile taraftarlar arasında ayrı bir yere sahip oldu. Başarılı sol kanat oyuncusu Kurt, Vanspor`daki ikinci sezonunda kaptanlığa kadar yükseldi. Takımda bulunan diğer yıldız futbolculara kaptanlık yaptı.

Fenerbahçeli olmasına rağmen Fenerbahçe ile oynanan maçta takımı adına gol atarak Sarı-Lacivert tutkunlarını üzdü. Fadıl Kurt, Vanspor`da 4 sezon geçirdikten sonra 2.Ligin güçlü takımlarından Adana Demirspor`a transfer oldu. 1 yıl aradan sonra tekrar 1.Lige Kardemir Karabükspor`a geçti. Burada da başarılı bir sezon geçiren Fadıl Kurt o zaman ki adıyla Gençlerbirliği Oftaş`a transfer oldu. Bundan sonra da sırasıyla Bakırköyspor, Düzcespor, Beykoz, İstanbul Küçükköy, Sapancaspor ve en son İstanbul Maltepespor`da başarılı futbol hayatını sürdürdü. Fadıl Kurt, profesyonel futbolculuk hayatına yine bu takımda son vererek Antrenörlük için ilk adımını attı. Artık, Fadıl Kurt `Hoca` olarak anılmaya başlamıştı. Antrenörlük için A Diploması alan Fadıl Hoca ilk çalıştırıcılık yaşamına Çanakkale Amatör Kulüplerinden Arslancaspor ile başladı. İlk sezonunda takımını gruptan çıkarıp, 3.lig terfi maçlarına götürmeyi başardı. Daha sonraki yılda ise ikinci kez gruptan çıkıp 3.lig terfi maçlarına adını yazdırdı. Futbolda olduğu gibi Antrenörlükte başarılı olduğunu ve olacağını gösterdi. Fadıl Hoca 2007-2008 sezonu için Çanakkale Amatör takımlarından Hastanebayırıspor`un başına getirildi. O sezon elit futbolcuları takıma kazandıran genç Antrenör`ün hedefi, Hastanebayırıspor`u 30. yılında Şampiyon yapmaktı. Tam o sırada, Körfez ekibi Derincespor "Gel Fadıl Hocam` demişti. Derince Belediyespor`u kıramadı ve bu takımı Amatör Lig`den alarak, Türkiye 3.Ligine yükseltti. Sonraki sezonlarda yine Çanakkale`ye dönen Fadıl Hoca, başta Çanakkale Dardanelspor olmak üzere pek çok BAL ve Amatör Kulüpte başarıyla hem Sportif Direktörlük hem de çalıştırıcılık yaptı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Fatma Kurt`la evli olan Fadıl Kurt, Muhammet Ada isimli oğlu ile oldukça mutlu. Tecrübeli Antrenör Kurt, pandemi sürecinden sonra gelecek teklifleri değerlendirmek istiyor. 
 
(Cahit Göveren)
Paylaş