havadurum

Nostalji Rüzgarı; Çanakkale ASKF

1111
Kuruluş öncesi çalışmalar:
Çanakkale`de Federasyon kurulmasına yönelik ilk adımlar, 2 Ekim 1982 tarihinde Konfederasyon-Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, spor kulüpleriyle yapılan toplantıda atıldı. Toplantıya Bursa ASKF`den Sina Gençoğlu ve Ali Osman Yılmaz katıldı.

Çanakkale`de Federasyon kurulmasına ile ilgili olarak ilk adımdan itibaren, Gazeteci Yaşar Türe (Çanakkalespor), Erdoğan Arslan (YSE Spor) ve Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Bünyamin Nami Tonka büyük çaba gösterdiler.
 
Yine Bursa ASKF`den Sina Gençoğlu, Hamdi Tunger ve Ayhan Barışıcı`nın katıldığı bir toplantı da 22 Eylül 1984 tarihinde yapıldı.Toplantıda, Yaşar Türe (Çanakkalespor), Erdoğan Arslan (YSE Spor) ve Hasan Onay (Harb-İş Spor) görev aldılar. Çanakkale`de düzenlenen 10 Ekim 1985 tarihli toplantıda ise, Konfederasyon Genel Başkanı Rıza Sümer ve Kütahya ASKF Genel Başkanı M. Asım Alkış, spor kulüplerine federasyonlaşmanın amaç ve hedeflerini anlattılar. Toplantıda, İl Müdürü Enver Can da yer aldı.

Aynı gün, Belediye Başkanı Orhan Uğur ziyaret edildi.

Çanakkale ASKF`nin kuruluşuna giden yoldaki önemli toplantılardan biri 8 Nisan 1987 tarihinde düzenlendi. Toplantıya, Beden Terbiyesi ve Spor İl Müdürü Enver Can ve Konfederasyon Genel Başkanı Rıza Sümer de katıldı.
 
Kuruluş:
Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(ASKF), 12 Ekim 1987 tarihinde, 20 spor kulübü tarafından kuruldu.
 
Kuruluşta, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Rıza Sümer, Beden Terbiyesi ve Spor İl Müdürü Enver Can ve kuruluşa önderlik eden Spor Şubesi Müdürü Bünyamin Nami Tonka da hazır bulundu. Kuruluş belgeleri Vali Erdinç Büyükakalın ve Emniyet Müdürü Yusuf Uzar`a sunuldu.
 
Kurucu Spor Kulüpleri: Köy Hizmetleri, DSİ, Aslanca Sosyal Konutlar, Sümerspor, Barbaros, Kocatepe, Çanakkalespor, Belediyespor, Kilitbahir, Adaspor, İntepe, Karacaören, Umurbey, Gökçebayır, Kangırlı, Yeşilbayırlı, Ayvacık, Tarımspor, Kepezspor, Yeni Eceabat.
Kurucu Yönetim Kurulu: Genel Başkan: Yaşar Türe (Gazeteci), Genel Sekreter: Erdoğan Arslan, Genel Başkan Vekili: İbrahim Karabulut, Genel Sekreter Yardımcısı: Erdoğan Hekimoğlu, Eğitim Sekreteri: İbrahim Sezgin, Mali Sekreter: Kemal Özdeş, Örgütlenme Sekreteri: Güngör Topsoy.
(Çanakkale ASKF)

Paylaş