havadurum

Nesrullah Tanğlay kimdir? Bitlis Ak Parti Belediye Başkan adayı hakkında bilgiler

Bitlis’te 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin belediye başkan adayı belli oldu. Aday, hem ticaret hem de siyaset alanında başarılı bir isim olan Nesrullah Tanğlay. Peki, Nesrullah Tanğlay kimdir, kaç yaşında, ne iş yapar? Bitlis Ak Parti Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

1501

Bitlis’te AK Parti’nin belediye başkan adayı Nesrullah Tanğlay oldu. Tanğlay, hem ticaret hem de siyaset alanında deneyimli bir isim. Peki, Nesrullah Tanğlay kimdir, kaç yaşında, ne iş yapar? İşte Bitlis Ak Parti Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay hakkında merak edilenler.

Nesrullah Tanğlay’ın hayatı

Bitlis Ak Parti Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay, 1975 yılında Bitlis’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bitlis’te tamamladı. Bitlis Eren Üniversitesi Elektrik Bölümü’nden mezun oldu. 1996 yılından bu yana ticaretle uğraşan Tanğlay, evli ve 3 çocuk babası.

Nesrullah Tanğlay’ın siyasi kariyeri

Nesrullah Tanğlay, AK Parti’nin kuruluşuyla birlikte siyasete atıldı. Mahalle yönetimi, gençlik kolları, belediye meclis üyeliği, İl Yerel Yönetimler Başkanlığı, İl Sosyal İşler Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. 8 Şubat 2015’ten bu yana AK Parti İl Başkanlığı görevini yürütmekte.

Nesrullah Tanğlay’ın belediye başkan adaylığı

Nesrullah Tanğlay, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Bitlis Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Tanğlay, Bitlis’te AK Parti’yi temsil edecek ve Bitlis halkına hizmet etmeye çalışacak.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş