Neler oluyor, neler?

Lig haftaları ilerliyor. İlginç durumlar meydana geliyor. İşte bir kaçı...

304
Trabzonspor Teknik Direktörü M. Reşit Akçay ile Çaykur Rizespor`un hocası Rıza Çalımbay son haftalarda alınan başarısız sonuçlar üzerine görevlerinden istifa etmek zorunda kaldılar. Trabzonspor`un Abdullah Avcı ile temasta olduğu haberleri geliyor.
 
Sivasspor maçında Fenerbahçe lehine verilmesi gereken yüzde yüz penaltıyı sahada görevli 6 hakemin de görmemesi "Acaba bu hakemler yanlı mı " sorusunu gündeme getirdi. Hakemliği bilmeyen, faül özürlü Yunus Yıldırım`ın bugüne dek Türkiye liglerinde nasıl hakemlik yaptığına kimse inanamıyor. Yazık bu zat, yarın öbür gün gözlemcilik de yapacak ....
 
Sergen Yalçın, belki de yaşı ve bekarlığı nedeniyle Gaziantepspor`un Teknik Direktörlüğü`nü taşıyamıyor. Baksanıza yine İstanbul`da bir gece kulübünde kızlarla görüntülendi.
 
Galatasaray`ın Dünya Yıldızı Drogba`ya yol göründü galiba. Sarı-Kırmızılı camiada futbol içi ve dışı davranış biçimleriyle hemen herkesin tepkisini çeken Drogba gidici gibi.
 
Mancini, Galatasaray son haftalarda aldığı olumlu sonuçlarla ve yaptırdığı isabetli transferlerle Fatih Terim`i unutturmuşa benziyor. Başkan Ünal Aysal`ın onur meselesi yaparak Fatih Terim`i göndermesinden sonra Şampiyonluk kaçınılmaz oldu.
 
Beşiktaş`ın deplasmanda Gaziantepspor`u 2-1 mağlup etmesi Başkan Fikret Orman`ın moralini düzeltti, kredibilitesini yükseltti. Olcay`ın başarılı oyunu ise yüzleri güldürdü.
 
Akhisar Belediyespor`un Avni Aker`de Trabzonspor`u dörtlemesi hayra alamet değil. Bordo-Mavili camiayı Mustafa Reşit Akçay`ın istifası kesmedi. Şimdi de Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu`nun istifası isteniyor. Taraftarlar haksız da değil. Trabzonspor 29 puanla 9. sıraya geriledi.
 
Kayserispor ile Kayseri Erciyesspor kardeş kardeş PTT 1.lige doğru yol aldı. Şimdi futbol tutkunları hesap yapıyor. "Biri mi düşer, yoksa ikisini de kaybedermiyiz" diye.
 
Fenerbahçe son oynadığı Sivas maçında 3 puan daha kaybederken, Sow`un sakatlığı ve Egemen ile Caner`in cezalı duruma düşmesi ile bir kez daha sarsıldı. Emenike ve Webo da sakat. Hafta sonu Kadıköy`de dişli Kasımpaşa`yı konuk edecek Fenerbahçe`nin rakibi karşısında alacağı sonuç merakla bekleniyor.
 
Şöyle bir geriye dönüp, geçen sezon Galatasaray`ın Arena`da oynadığı Orduspor ve Mersin İd.Yrd. maçlarını hatırlayalım. Bu 2 maçta da Galatasaray karşılaşmayı iki farklı yenik götürürken, hakemin yönetimine bozulan Fatih Terim sahayı bastı, maçın durmasına neden oldu. Hakemi tartakladı. Müsabakanın akışını bir anda değiştirdi. Sonra ne mi oldu ? Korku ve baskı altında kalan maçın hakemleri uyduruk penaltılarla Galatasaray`ın her iki maçı da kazanmasını sağladı. Fatih Terim bu eylemleri nedeniyle toplam 14 hafta ceza aldı. Önemli mi ? Değil tabii. Çünkü; Sarı-Kırmızılı takım kaybedeceği maçları galibiyetle tamamladı. Sonunda Şampiyon oldu. Ey tevazuu sahibi Ersun Yanal. Verilmeyen yüzde yüz penaltı için sen de Sivas`ta sahayı bassaydın belki bu maçı çevire-bilirdin. Zor oyunu bozar. Burası Türkiye anladın mı hocam!
Paylaş