Nefesi kuvvetli olup, daha çok isteyen; Şampiyon olacak!

372
21 takımlı sezonun bitimine artık sadece 360 dakika kaldı. Atılan her golün, alınan her puanın altın değerinde olduğu gerçeği takımları yorgunluklarına rağmen canlı tutuyor. Bugün değişik sahalarda oynanacak 4 maçla 38. hafta karşılaşmaları tamamlanıyor. 1, 2, 3 Mayıs 2021 (Cumartesi-Pazar-Pazartesi) tarihlerinde yapılacak 39. hafta maçları ise takımların kaderlerinde belirleyici olacak. 
 
Süper Lig`de klasmanın üstü gibi altı da adeta kaynayan kazan. Lider Beşiktaş, takipçileri Fenerbahçe ve Galatasaray arasında yaşanan şampiyonluk yarışı nefesleri kesiyor. Ligi ilk 5 takım arasında bitirenler yeni sezonda Avrupa Kupaları`nda Türkiye`yi temsil etme hakkı kazanacaklar. Zirve mücadelesinin son haftada son düdük çalıncaya kadar devam etmesi bekleniyor. 
 
Sezon sonu itibarıyla son 4 takımın Süper Lig`den düşeceği gerçeği ise, acı sonla karşılaşmak istemeyen takımların kapasitelerine zorlayarak, mücadele vermesine neden oluyor. Ligde henüz kalıcı puanları toplayamayan Denizlispor, Gençlerbirliği, Kayserispor, Erzurumspor, Başakşehir, Kasımpaşa ve Ankaragücü kaderiyle baş başa kalmamak için var güçleriyle direnmeye devam ediyor.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş