Ne de olsa Fener!

536

Sarı-Lacivertli takım, Bordo-Mavili rakibinin10 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. Fenerbahçe bu sonucun ardından puanını 54`e yükseltirken, Trabzonspor 48 puanda kaldı. Fenerbahçe, Perşembe günü Antalyaspor`u ağırlayacak.

Trabzonspor ise aynı gün Kasımpaşa deplasmanına çıkacak. Hızlandırılan fikstüre göre oynanan Süper Lig`de 28. hafta maçları 2,3,4 Mart`ta, 29. hafta müsabakaları 6,7,8 Mart 2021 tarihlerinde gösterime girecek. 

Ne dediler?

Haftanın maçı kabul edilen Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasıyla ilgili olarak, Spor Yazarları şu görüşleri paylaştı. 
 
Erol Bulut`un şansı! - Mehmet Demirkol (Fanatik) 
Bu sonuç, Pelkas`ın kişisel bir başarısıydı. Alanı geçişi, şut tercihi, her şeyiyle... Sonrasında oyundan çıkışı ise topu zaten alacak olan Trabzonspor`a ikram gibi oldu. Hakemin Bakasetas`ın yüzüne, Valencia`nın koluyla müdahalesine penaltı çalmayışı Bulut`un şansı oldu. Açık söylemek gerekirse Fenerbahçe ilk 11`ini gördüğümde bu Erol Bulut`un kadrosu olmaz dedim. Mert Hakan ve Sosa`yı önde Mesut`la desteklemek yumuşak bir yapı oluşturacaktı ve Bakasetas için bundan daha ideal bir yapı olamazdı. 35`ten sonra da oyun buna evrildi zaten. Ancak, öncesinde planın iyi işlediğini söylemek lazım. Szalai ve Gökhan`ın top çıkarmaya yardım eden oyunları, Trabzonspor ön alan baskısını kırdı. Sosa ve Mert Hakan bu bölümde en iyi oyunlarını oynadılar ve yüzde 75`lere varan oranda topa sahip oldular.
 
Ya hep ya hiç - Şansal Büyüka (Milliyet) 
Fenerbahçe çok önemli bir maçı kazandı. Bir maçtan fazlasını kazandı. Yeniden hayata döndü. Yeniden zirveye tutundu. Erol Hoca`yı nasıl eleştiriyorsak, doğrularının hakkını vermek ve takdir etmek durumundayız. Erol Hoca, stoperde Serdar Aziz`in yanına Tisserand`ı, sol kenara da Szalai`yi alarak galibiyetin ilk harcını attı. Szalai zaten sol bek orjinli bir oyuncu...Szalai sol kenarı çok iyi kullandı. Hücuma etkili çıktı, bunu yaparken savunmada derin koridorlar bırakmadı. Sağda da Osayi Samuel bu kenarı önlü-arkalı çok iyi kullandı. Fenerbahçe, kenarları bu kadar sağlam kapatınca, Trabzonspor`un hücumdaki iki büyük kozu Ekuban ile Nwakaeme özellikle ilk yarıda kımıldayacak alan bulamadı.Fenerbahçe maça beklenenin önünde, Trabzonspor beklenenin çok gerisinde başladı. Öyle ki, ilk 30 dakika Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında değil, Fenerbahçe ile "büyük kaleci" Uğurcan Çakır arasında oynandı.
 
Ağır yaralı! - Cemal Ersen (Milliyet) 
Maç öncesi Fenerbahçe cephesinde "günah keçisi" ilan edilen tek isim vardı. Kaybederse, boynuna "yağlı ilmek" geçirilen Teknik Direktör Erol Bulut`un sandalyesini tekmeleyecek o kadar çok sayıda düşmanı vardı ki! Genç bir çalıştırıcının kaderi sadece renklere olan aşkına bağlanırsa, sohbahar kolay gelir. Bir gol seni kurtarır? Erol hoca yolunu açtı! Sonrası mı? Bir daha Trabzonspor gibi bir rakip bulamazdı hoca...Trabzonspor sahaya ideal on biri ile çıksa da, görev alan oyuncuların pandemiden etkilenmediğini ve antrenman eksikliğini görmezden gelmek mümkün değildi. Lakin, bu tarz maçların motivasyonu, fiziksel gücün ve önyargıların önüne geçebiliyor çoğunlukla.
 
Canınız sağolsun! - Aksal Yavuz (Milliyet) 
Sezon başında oynadığı takımlara dağıttığı krediyi geri kazanmak, Avcı`nın başlamasıyla ligde iddialı duruma gelmek için tabir caizse haftalardır canı çıktı bordo-mavili oyuncuların... Trabzonspor bekleyerek, topu rakibe bırakarak ve de hızlı oyuncuların koşu koridorlarını kapatmaya çalışarak, Fenerbahçe de Avcı`nın öğrencilerinin pas bağlantılarını keserek başladı ve bunu da bilhassa ilk yarı başardılar.(Haber Merkezi)

  
Paylaş