Müteahhitler Birliği’nden Hakan Vural dönemi...

Kentin önemli işadamlarından Hakan Vural, Müteahhitler Birliği`nin yeni başkanı oldu. Vural`in genel kurul konuşması ise önemli mesajlar içerdi. Amerika Merkez Bankası`nın tahvil alımlarını kısmasına ve buna bağlı olarak global para arzı azalmasına değinen Vural, 17 Aralık operasyonunun da iş dünyası üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Vural, “Tüm bunlara bir de siyasi gerilim eklenince; tüketici talebini geciktirmektedir” dedi.

1357
Çanakkale Müteahhitler Birliği olağan genel kurulunu geçtiğimiz günlerde greçekleştirdi. Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Akarsu, görevini Hakan Vural`a devretti. Vural`ın listesinde Cem Belli, Celal Aktur, Cumhur Kabasakal, C.Onur Aynur, Deniz Tennıoğlu, Erkan Aygören, Fatih Yılmaz, Gazi Tuğrul Ertuğrul, Hakan Hasekioğlu, İsmet İlker Çiftçi, Murat Seçkin, Özgür Sınmaz, Sait Ali Karaman, Şakir Kutluay, Ufuk Demirbaş ve Uğur Tınaz bulunuyor. Genel kurulda konuşma yapan yeni Başkan Vural, “Genel kurulumuz vesilesi ile sizlere hitap şansı bulduğum için ne kadar mutlu olduğumu ifade ederek; sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Daha; sanki dün gibi, sevgili Hayrettin Çetinkaya, Erdal Akarsu, Salih Yıldız, Özgür Ekşi, Tamer Balçık ve Serhat Soydan ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu kurum bu günlerde 6. yılını dolduruyor. Ne mutlu bizlere ki, bu gün yeni binamız, yepyeni arkadaşlarımız, sonsuz sevgi ve muhabbetimiz, muazzam enerjimiz, muhteşem heyecanımız ve projelerimizle derneğimizde seçim yapıyoruz ve yeni bir döneme geçiyoruz.Bu yeni dönemi olgunluk dönemi olarak değerlendirmek istiyorum.Ve inşallah; hepimizin azim ve enerjisi ile bu dönemi çok başarılı kılacağız” dedi.
 
“Havuz entrikalarının içinde olmayacağız”
“Çanakkale Müteahhitler birliğinin üyesi olan tüm arkadaşlar müteahhitliği, inşaat malzeme ve hizmet sektörünü hak ettiği yere taşıyan ve daha da ileri götürecek bir ekibiz, bir zihniyetiz” diyen Vural, “İnanıyorum ki, çok yakın bir süreçte artık bilinçli tüketici bir gayrimenkul satın alırken Çanakkale Müteahhitler Birliği üyelerini tercih edecektir. Keza yerinin değerlendirilmesini isteyen mal sahipleri öncelikle Çanakkale Müteahhitler Birliği üyelerine teklif götüreceklerdir. Bu itibarı bu güne kadar bizler oluşturduk; bundan böyle hep beraber devam ettireceğiz. Kurumumuzu müteahhit sıfatını taşıyan; ancak her türlü kirli işin içinde olan çürük yumurtalardan uzak tutacağız. İşlerimizde kanundan, nizamdan, ilişkilerimizde şeffaflıktan ayrılmayacağız. Şöyle ki inşaatlarımızda elbette havuz yapacağız. Ancak hiçbir zaman havuz çetesi kurarak entrikaların içinde olmayacağız. Velinimetimize, milletimize hiçbir zaman küfretmeyeceğiz. Özetle; bu tiplerle hiçbir zaman aynı yolda yürümediğimiz gibi aynı kaldırımı dahi paylaşmayacağız” şeklinde konuştu.
 
“Toplumsal barış, hoşgörü ve uzlaşı rutinimiz olacak”
“Sabrınızı fazla zorlamadan birde STK`larla ilgili görüşlerimi belirtmek isterim” diyen Vural, “STK`lar çağdaş demokrasilerin olmazsa olmaz, en önemli kurumlarıdır. Demokratik ve çağdaş ülkelerdeki STK`lar bünyelerindeki farklı siyasi düşünceler, farklı etnik ve dini yapılar, farklı görüş ve yorumlarla zenginliklerini gösterirler. Demokrasisi kıt veya kısıtlanmış ülkelerde ise STK`ların `arka bahçe` olarak temsili arzulanır. Tek tip siyasi düşünce tek tip dini ve etnik düşünce onlardan aranan ve istenen özelliklerdir. Bizler Çanakkale Müteahhitler Birliği olarak her zaman ve her dönem gelişmiş, demokratik ve çağdaş ülke sivil toplum kuruluşu olacağız. Bünyemizde tüm siyasi eğilimleri, farklı etnik ve dini yapıları muhafaza ederek; projelerimizi, söylemlerimizi bu zenginlik içinde gerçekleştireceğiz. Ülkemizin özlediği toplumsal barış, hoşgörü, uzlaşı bizim rutunimiz olacak, başarılarımızın temel kaynağı olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
“Siyasi ve ekonomik gelişmeler olumsuz etkiledi”
Çanakkale Müteahhitler Birliği yeni Başkanı Hakan Vural, “2014 – 2015 yılları ülkemiz ve sektörümüz için büyük önem taşımaktadır” dedi. Vural, son siyasi ve ekonomik gelişmelerin de birçok sektörde olduğu gibi konut sektörünü de olumsuz etkilendiğini işaret ederek, “Amerika Merkez Bankasının tahvil alımlarını kısması ile başlayan nispeten kıt ve giderek kıtlaşacak global para arzı öncelikle gelişmekte olan ülkeleri ve tabii ülkemizi de etkilemektedir. Buna birde 17 Aralık süreci ile başlayan geometrik problemlerde eklenince; geçen yıl aynı günlerde 0.60`lar seviyesinde kullandırdığımız konut kredi faiz oranları bugün geçen yıla göre maalesef yüzde 100 oranında artmış durumdadır. Tüm bunlara bir de siyasi gerilim eklenince; tüketici talebini geciktirmektedir. Tüm bu söylemlerimle de içinizi karartmak amacını taşımıyorum. Bunu rahatlıkla ifade edebilirim. Korkarım ki daha fazla konuşursam alacağımız oylarda da önemli ölçüde düşme olacak. Onun için biraz da yüreğinize su serpip yapacağımız eylemlere geçeceğim” dedi.
 
“Dayanışma ve işbirliği önemli”
“Bizler güçlü ve dinamik bir ülkenin; güçlü ve dinamik müteşebbisleriyiz” diyen Vural, “Bizler; az gelişmiş veya gelişmekte olan toplumlar olarak; her onlu yıllarda ekonomik veya siyasi darbelerle yoğrulmuş bir milletin çocuklarıyız. Bu yaşadığımız tarihsel tecrübeler göstermiştir ki her fırtınanın ardından bir sükunet gelir. Bizler bu süreci güvenli bir limanda geçirebilir; bu sürede birbirimizle olan dayanışma ve işbirliğini büyütebilirsek; yelkenler tekrar dolduğunda çok daha hızlı yol alabilir, bu günkü zararlarımızı veya kazanamadığımız kârlarımızı fazlası ile telafi edebiliriz” sözleri ile konuşmasını tamamladı.
Paylaş