havadurum

Müteahhitler arsa bulamıyor

Çanakkale Emlakçılar Odası Başkanı Lütfü Dara, gayrimenkul sektöründeki hareketliliğin hız kazanarak sürdüğünü bildirdi. Yatırımcıların arazi bulamadığını ifade eden Dara; “Kiralık daire sıkıntısı çok fazla” dedi.

864
Çanakkale Emlakçılar Odası Başkanı Lütfü Dara, gayrimenkul sektöründe arazi sıkıntısı yaşandığını kiralık konutta bulunamadığını bildirdi. Çanakkale de konut ve arsa talebinin her zaman olduğunu ifade eden Başkan Dara; “Son zamanlarda özellikle arsa talebi geliyor. Çanakkale’de arsa sıkıntısı var. Özellikle müteahhitler arsa konut yapacak arsa bulamıyor. Vatandaşlardan da arsa alma talebi geliyor ama maalesef arsa sıkıntısı Çanakkale de had safhada” dedi.
 
Dara, şunları söyledi; “Konut talebi her zaman var. Nüfus çoğaldıkça talep olur. Nüfus arttığına göre talep var. Yapılan her inşaat satılıyor. Hiçbir boş kalmıyor. Yatırım amaçlı çok fazla değil genellikle inşaat amaçlı talep daha fazla. Çanakkale’de arsa sıkıntısı var. Esenler ve Barbaros da dahil arsa sıkıntısı yaşanıyor. Şehir merkezinin olduğu yerde zaten arsa yok. Havaalanı bölgesinde arsa vardı ama o da havaalanı genişlemesiyle istimlak edildi. Şu anda satılık arsa kalmadı gibi. Ama talep de var.”
 
“Kiralık daire yok”
Konut kiralarının yüksekliğine değinen Başkan Dara; “Konut sayısı fazla değil. Çanakkale’de kiralık daire sıkıntısı var. Bir dönem Çanakkale kiralık konut anlamında rahatlamıştı. İki sene öncesine kadar ev bulunabiliyordu. Ama şu anda çok fazla kiralık daire sıkıntısı var. Arayan çok ama bulamıyoruz. Arazi talepleri de oluyor. Dışarıdan yatırımcılar, yatırım amaçlı ucuz pahalı bakmadan yerine göre kimisi tarımsal kimisi yatırım amaçlı arazi alıyor. Gayrimenkul piyasasında duraklama yok.”
Paylaş