Mükemmel proje hayata geçti

Kepez’de “Her adım yürümek için atılmaz” anlayışıyla çocuklara yönelik bir sosyal aktivite gerçekleştirildi. İlk gösteri 23 Nisan 2012 pazartesi günü yapılacak...

753
 
Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Her Adım Yürümek İçin Atılmaz” projesini gerçekleştiriyor. Projeyi uygulamak için Kepez Belediyesi ile görüşülerek, Kepez Beldesinde bulunan ilköğretim okullarında uygulanması kararlaştırıldı.
 
Kepez Belediyesi Kültür Merkezi’nde  öğrenci velileri ve beden eğitimi öğretmenleri ile toplantı yapıldı. Proje görsel bir sunumla anlatıldı. Öğrenci velilerinden projeye çocuklarının katılımları ile ilgili gerekli izin belgesi alınarak proje başlatıldı. Bu projeyi uygulamalarındaki amaç, 10-11 yaş grubu çocuklara dans eğitimi vererek onların ritim duygularını geliştirmek, karşı cinsle iletişimlerini güçlendirmek, onların kendilerine olan güven duygularını attırmak. Bu projeyi gerçekleştirmelerine katkıda bulunan Kepez Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulundan 12 kız 12 erkek öğrenci ve Kepez Atatürk İlköğretim Okulundan 12 kız 12 erkek öğrenci olmak üzere toplamda 48 öğrenciyle çalışmalara start verildi.
 
Ulaşım konusunda, haftada iki gün öğrencileri okullarından alarak çalışma merkezine getirerek destekte bulunan Kepez Belediyesi’nin yanı sıra Çanakkale Belediyesi de maddi olarak projeye destek veriyor. Haftanın 2 günü gerçekleştirilen projenin bir günü Çanakkale’deki 3 ayrı dans okulunda (Çanakkale Gençlik Merkezi, Troia Dans Stüdyosu, Caliente Dans Evi) diğer bir günü de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi BESYO Spor Salonunda yapılıyor.
 
Alınan bu dans eğitimi sonunda öğrenciler Kepez Beldesinde gerçekleşecek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ve ÇOMÜ 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen spor şenliklerinde gösteriler yapacaklar. (Proje uygulayıcıları: Muhammed Alkan, Funda Kılıçarslan, Tuğçe Filiz, Aysel Karaman, Burcu Kurt, Kenan Ağdağ, Yasin Mendeş)
 
 
Paylaş