havadurum

Mor Pedallar, Çanakkale'de Bayrak teslimi yaptı..

1046

 Muğla’da kurulan Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği üyeleri, Çanakkale’de bayrak değişimini gerçekleştirdiler. 19 Mayıs günü Muğla’dan ayrılan kadın bisikletçiler, her ilde bayrak değişimi yaparak Aydın, İzmir, Manisa, Balıkesir ve son olarak Çanakkale’ye geldiler. Burada bayrak değişim töreni gerçekleştiren kadın bisikletçiler, bayrağı Trakya’ya götürecekler. 81 ili gezen Türk Bayrağı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Muğla’ya geri dönecek. Bayrak değişim töreninde açıklamalarda bulunan Çanakkale Bisiklet Platform üyesi Çanakkale İl Temsilcisi Zahide Eren, etkinliğin bisikletli kadına dikkat çekmek ve bisiklet kullanan kadın sayısını arttırmak amacıyla yapıldığını söyledi. 


“Türk Bayrağı, 30 Ağustos Zafer Bayramında Muğla’ya geri dönecek”
Konu hakkında detaylı açıklama yapan Zahide Eren; “Etkinliği Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği organize ediyor. Etkinliğimizin adı, ‘Türk Kadının Zaferi’. Türk Bayrağı, 19 Mayısta 81 ili dolaşmak üzere yola çıktı. Bayrak, Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Balıkesir bugün de Çanakkale’de. Türk Bayrağı, 81 ili gezdikten sonra 30 Ağustos Zafer Bayramında Muğla’ya geri dönecek. Bayrak, Balıkesir’den Çanakkale’ye geldi ve buradan da Tekirdağ’a gidip 81 ili dolaşmak için devam edecek. Etkinliğin amacı, bisikletli kadına dikkat çekmek ve bisiklet kullanan kadın sayısını arttırmak. Bayrak 81 ili tek tek gezerek Muğla’ya geri dönecek. Bize destek veren Çanakkale Bisiklet Platformuna teşekkür ediyoruz” dedi. 
 
“Etkinliğin kadınların gücünü göstermek amacıyla yapıldı”
Bayrağı Balıkesir’den Çanakkale’ye getiren Balıkesir kadın bisikletçi Nurtaç Uzun; “Türk Bayrağını Çanakkale’ye biz getirdik. Yolculuğumuz çok iyi geçti, buraya gelince de insanlar çok güzel karşıladılar bizi. Biz, yola dün çıktık. Biz, burada kadınların gücünü göstermek istedik. Etkinliğimiz Muğla’da başladı. Biz, de her ilden destek olmak istediğimiz için bu işe giriştik. Biz, buraya 5 kadın olarak geldik. Sayımız, hafta içi olduğu için biraz az. Bu, hafta sonu olsaydı 30-40 kişi olabilirdik” dedi.
(Oya Koyuncu)
Paylaş