havadurum

Minik Yeteneklerin Cumhuriyet coşkusu!

641

 

Özel Haber: Yusuf Sonkurt

Çanakkale’de organize edilen 9 – 10 - 11 yaş kategorisinde 32 takım ve 600 sporcunun katıldığı Cumhuriyet Turnuvası’na  Türkiye ve yurt dışından birçok önemli takım iştirak etti. Heyecan uyandıran etkinliğe ; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir, Bursaspor, Altınordu, Ankara Kartal gibi önemli alt yapıların yanı sıra Bulgaristan`dan Lokomotif Plovdiv, PFC Beroe, 1924 Arda FC, Kırgızistan`dan Akademi takımları da katıldı. Turnuva, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, TRCup, Türkiye Gençlik Vakfı katkılarıyla yapıldı.

9 yaş grubunda Bulgaristan Süper Lig temsilcisi PFC Beroe takımı şampiyon olurken, 10 ve 11 yaş gruplarında Altınordu kupaya ulaştı. Birbirinden çekişmeli müsabakalara ev sahipliği yapan turnuvada birçok minik yetenek hünerlerini sergiledi.
 

Turnuva’da Ankara Kartal takımı damgası
Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde gerçekleştirilen  Cumhuriyet Kupası’na Ankara’dan katılan Kartal Spor Kulübü futbolcuları dikkatleri üzerlerine topladı. Ankara Kartal U-10 takımı yarı finalde Galatasaray’la karşılaşırken, penaltılarla 5-4 mağlup olarak, turnuvaya klasman Üçüncüsü olarak veda etti.  Ankara Kartal’ın bir diğer takımı U-9, PFC Beroe’ye finalde penaltılarla 6-5 yenilerek, Organizasyonu İkinci olarak bitirdi.
 
 
Bir yıldız doğuyor; Ömer Turan
Turnuvada U-9 Ankara Kartal takımının sol açık mevkiinde forma giyen oyuncusu Ömer Turan’ın müsabakalarda gösterdiği performans, izleyenler ve kulüp yöneticileri tarafından beğeni ile izlendi. Kramponları küçük, yetenekleri büyük olan Ömer Turan, şimdiden birçok kulübün radarına girdi bile .....  
 
Paylaş