havadurum

Milli sporcusu trafik kazasında yaşamını yitirdi

Kayseri’de tıra arkadan çarpan otomobilde bulunan milli kick boksçu Buket Kaya hayatını kaybederken, 2 kişi de ağır yaralandı. Kaya’nın Wushu Kung Fu dalında Avrupa Şampiyonu olduğu ortaya çıktı.

1021

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde dün gece meydana gelen trafik kazasında, Kayseri Spor A.Ş.'nin milli sporcusu Buket Kaya (21) hayatını kaybetti. Kaya’nın otomobilinde bulunan 2 kişi de ağır şekilde yaralandı. Kaza sonrası yapılan incelemede, Kaya’nın Wushu Kung Fu dalında Avrupa Şampiyonu ve Kick Boks Türkiye Şampiyonu olduğu belirlendi.

Kaza nasıl oldu?

Edinilen bilgiye göre, kaza saat 23.30 sıralarında Kayseri - Malatya kara yolu Nalçık Bulvarı üzerinde meydana geldi. R.Ö.'nün sürücüsü olduğu 50 ADC 978 plakalı otomobil, patates yüklü K.Ö.'nün kullandığı 38 AEH 666 dorse plakalı tıra arkadan çarparak orta refüje çıktı. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Otomobilden yaralı olarak çıkartılan 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, otomobilde bulunan milli sporcu Buket Kaya’nın ise hayatını kaybettiği belirlendi. Kazanın ardından trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, hurdaya dönen otomobil ise incelemelerin ardından çekici ile bulunduğu yerden kaldırıldı. TIR şoförü K.Ö. gözaltına alınırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Buket Kaya kimdir?

Hayatını kaybeden Buket Kaya’nın, Wushu Kung Fu dalında Avrupa Şampiyonu milli sporcu olduğu ortaya çıktı. Kaya’nın, 2019’da Rusya’nın başkenti Moskova’daki 5’inci Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandığı, geçen yıl ekim ayında da Balkan Şampiyonu olduğu öğrenildi. Kaya’nın ayrıca Kick Boks Türkiye şampiyonluklarının da bulunduğu belirtildi. Otopsi işlemleri süren Kaya’nın cenazesinin Talas ilçesinde toprağa verileceği bildirildi. Yaralıların ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Başsağlığı mesajları

Kayseri Spor A.Ş.'den yapılan açıklamada, “Kulübümüz bünyesinde milli sporcumuz olan Buket Kaya’nın elim bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Sporcumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, tüm yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi. Ayrıca Türkiye Wushu Federasyonu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Milli sporcumuz Buket Kaya’yı elim bir trafik kazası sonucunda kaybettik. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz” mesajını yayınladı. Kaya’nın arkadaşları ve sevenleri de sosyal medyada üzüntülerini dile getirdi.(Haber Merkezi)

Paylaş