Milli güreşçi jübilesini 2024 Paris Olimpiyatlarında yaptı

Milli güreşçi Taha Akgül jübilesini yaptı, mindere veda etti, "Dünyanın en güzel bayrağını hak ettiği yere çıkarttım. Allah öyle güzel kariyer nasip etti ki kazanamadığım hiçbir şampiyona hiçbir turnuva kalmadı" dedi.

684

Türk güreşinin efsane isimlerinden biri olan Taha Akgül, Paris Olimpiyatları'nda serbest stil 125 kiloda bronz madalya kazanarak kariyerine veda etti. Akgül, olimpiyat sonrasında ayakkabılarını mindere bırakarak güreşe veda etti. "Hayatta her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi dün itibariyle spor kariyerimin de sonuna geldik," şeklinde duygusal bir mesaj paylaşan Akgül, uzun yıllar süren mücadele ve başarılarının ardından artık yeni bir sayfa açma zamanının geldiğini belirtti.

Akgül, sosyal medya hesabından yaptığı veda paylaşımında, "Sivas’ta evin ortasında abimle güreşerek başladığım spor hayatım Paris Olimpiyatları'nda son buldu," diyerek güreş kariyerinin başlangıcından bugüne kadar yaşadıklarını özetledi. Kariyeri boyunca 1 Olimpiyat şampiyonluğu, 2 Olimpiyat üçüncülüğü, 3 dünya şampiyonluğu ve 11 Avrupa şampiyonluğu elde eden Akgül, kazandığı başarıların ardından hiçbir şampiyona ve turnuvanın kendisi için eksik kalmadığını ifade etti.

Kariyerinde yaşadığı her anın kıymetini bilen Akgül, "Öyle güzel bir kariyer, öyle güzel tarihi başarılar nasip etti ki Allahu Teala kazanamadığım hiçbir şampiyona hiçbir turnuva kalmadı," diyerek şükürlerini ifade etti. "Dünyanın en güzel bayrağını hakkıyla devraldım, şerefiyle alnımın akıyla hak ettiği yere çıkarttım. Hiçbir rakipten korkmadan her şampiyonada savaşarak kahramanca mücadele verdim. Tertemiz bir kariyer bileğim hakkıyla alnımın teriyle yazıldı hamdolsun," sözleriyle kariyerine olan vurgusunu sürdürdü.

Akgül, spor hayatına veda ederken, "Şimdi sancağı başka bir Türk gencine devretme zamanı," diyerek geleceğe dair umut ve sorumluluğunu dile getirdi. Bu süreçte yaşadığı sakatlıklar, ailevi sorumluluklar ve stres gibi zorlukları da belirten Akgül, güreşi bırakmanın kolay olmadığını ancak bu kararın hem kendisi hem de kariyeri açısından gerekli olduğunu belirtti.

Akgül, "Kariyerim boyunca bana destek olan başta sevgili eşim, ailem, abim Abdullah hocam ve bütün hocalarım, takım arkadaşlarım ve çalışan personellerimiz başta olmak üzere, üzdüğüm, kırdığım, dertlerine yetişemediğim insanlar, arayamadığım, soramadığım büyüklerim, akrabalarım ve arkadaşlarım olduysa haklarını helal etsinler," diyerek teşekkürlerini iletti.

Son olarak, "Geldiğim o küçük şehri, küçük mahalleyi, mütevazı hayatımı hiç unutmadım," diyen Akgül, bundan sonraki süreçte biraz dinlenip kendine geldikten sonra, "20 senedir bir nefer olarak ülkeme hizmet ettiysem, bundan sonra da bana ihtiyaç duyulduğu her zaman karşılık beklemeden ülkem için milletime hizmet etmeye hazır olacağım," şeklinde geleceğe dair hizmet etmeye devam edeceğini vurguladı.

Taha Akgül, veda mesajında tüm sevenlerine vatanına şerefiyle hizmet etmiş bir Türk genci olarak Allah’a emanet olduğunu belirtti.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş