havadurum

Meteoroloji’den uyarı! Çanakkale ve çevre illerde yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Aralık Perşembe günü için hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre, Türkiye’nin büyük bir bölümü yağmur ve sağanak yağışlı bir gün geçirecek. Bazı bölgelerde ise yağışlar yerel olarak kuvvetli olacak. İşte 7 Aralık hava durumu raporu ve detayları…

3074

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Aralık Perşembe günü için hava durumu raporunu açıkladı. Rapora göre, Türkiye’nin çoğu bölgesinde yağmur ve sağanak yağış etkili olacak. Yağışların şiddeti ise bazı yerlerde artacak. Hava sıcaklıkları, rüzgar durumu, pus ve sis uyarısı ve bölgesel tahminler de raporda yer aldı. İşte 7 Aralık hava durumu raporu ve detayları…

Yağışlı Bölgeler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale’nin doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Antalya, Antep ve Kilis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklık ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarının Marmara ve Kıyı Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Pus ve Sis Uyarısı

Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Sürücülerin ve vatandaşların görüş mesafesinin düşmesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Bölgesel Tahminler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgesel olarak da hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre, Marmara Bölgesi’nde çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale’nin doğu ilçelerinde, gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale’nin doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Trakya kesimi ile bölgenin güneydoğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

(Haber Merkezi)

Paylaş