Meteertem teşhisi koydu

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Çanakkale Şube Başkanı Mustafa Meteertem, antrenörlerdeki bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi...

576
Mustafa Meteertem Biga Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu`nda bir araya geldiği antrenörlerle yeni sezon öncesi fikir alış verişinde bulundu. Çanakkale`deki takım sayısının her geçen gün azalıp, işlevini yitirdiğini iddia eden Meteertem, "Çanakkale genelinde sahasıyla 5 takım sayabiliriz. Yöneticiler antrenörlere mührü veriyorlar, Antrenörler lisans çıkartıyor, oyuncu transfer ediyor, uğraşıyor. Bu işleri yöneticiler değil, antrenörler götürüyor. Geldiğimiz nokta, antrenörün yöneticilik, malzemecilik ve asli görevini yaptığı konumda başarı ne kadar oluyor, Antrenörlerdeki bilgi kirliliği ortadan kaldırılmalı" diye konuştu.
 
Meteertem, TÜFAD`ın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile iç içe olduğunu, ancak Çanakkale`de hantal bir lig statüsünün devam ettiğini ifade ederek, "Çanakkale`de yüksek performans sağlayacak takım sayısı az. Birinci Amatör Lig`de takım sayısı artmalı. Süper Amatör Lig`de 3 takım, Birinci Amatör Lig`de 4 takım düşmemeli. Süper Amatör Lig`in adı değişmeli. 4 takımın düştüğü yerde antrenör genç oyuncu çıkarıp, oynatamaz. Bu bağlamda Çanakkale`de lig reformu yapılmalıdır.” dedi.
 
OLAY SPOR
Paylaş