Meslek öğrenip aile bütçesine katkı sağlıyorlar

Biga Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü bünyesinde açılan giyim kursuna katılan kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor. Kursiyerler, piyasada yaklaşık 60 liraya satılan kıyafetleri 10 liraya kendileri dikiyor.

817
Kurs eğitmeni Sündüz Mutlu, kursiyerlerin kendilerine özel giysileri dikip ucuza giyindiklerini belirterek, kurslara katılanların sosyal hayatlarının daha da güçlendiğini söyledi. Kursiyerlerin 17 ile 46 yaş arasındaki kadınlardan oluştuğunu belirten Mutlu, kursiyerlerin hem bir meslek öğrendiğini hem de aile bütçesine katkıda bulunduğunu bildirdi.
 
Kursiyerlerden Ayşe Taşkın (46), genç kızlık yıllarında giyim kurslarına katıldığını belirterek, o yıllarda kursların çok kalabalık olduğunu söyledi. O zamanlar çok fazla bir şey öğrenemediğini ifade eden Taşkın, ``Dikiş dikmeyi şimdi katıldığım kursta öğrendim. Elbise, ceket, pijama dikebiliyorum. Biga pazarından metresi 2 liraya aldığım yazlık keten kumaştan diktiğim pardösü ile yaza hazırlanıyorum. Pardösünün 15 maliyeti lirayı geçmedi`` dedi.
Paylaş