Merve için tek yürek!

866
Halk arasında SMA olarak bilinen Spinal Musküler Atrofi hastası bebeklerinin vakit kaybetmeden tedavi olmaları gerekiyor. SMA Tip 1 hastası bebeklerden biri ise Merve Tekin. Gelibolu`da yaşayan Merve bebek ve ailesi, hastalıkla mücadele için gerekli olan tedavi masraflarının bir an önce toplanmasını dört gözle bekliyor. Valilik onaylı kampanya yüzde 28. Yaklaşık 2 milyon dolara ihtiyaç olan kampanya için ise Gelibolu tek nefes oldu. Ardı arkası kesilmeyen etkililiklere imza atan Gelibolu halkı, Merve bebek için daha büyük il ve ilçelerden destek bekliyor. Gelibolu Beşiktaşlılar Derneği, hastalığın tedavisinde dayanışmanın önemine dikkat çeken bir organizasyona imza attı. "3 büyük renk, Merve için tek yürek" sloganıyla Gelibolu Hampton By Hilton Otel`de 90`ların unutulmaz şarkıcısı Hazal ve Gelibolu`nun tanınan isimleri Uğur ve Kadir Akpınar, Merve bebek için konser verecek. Futbolculardan imzalı Beşiktaş JK, Fenerbahçe ve Galatasaray formaları açık arttırmayla satışa sunulacak. Gecenin tüm geliri ise Merve bebeğin kampanyasına bağışlanacak. Konuya dair Gelibolu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Hakan Pehlivan, "Küçük bir çocuk olan Merve`nin sağlık sorununa çözüm bulabilmek için 3 büyük takım taraftarı bir araya getirmek istiyoruz. Bir slogan var; `Ezeli rakip, ebedi dostluk` biz dostlarımızla Merve için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz" sözlerine yer verdi.
 
Çanakkale Merkez`de cumartesi günü biletler satışa sunulacak
Dernek Başkanı Pehlivan biletlerin sınırlı sayıda olduğuna dikkat çekerek, "Çanakkale Merkez`den bilet almak isteyenler için 5 Kasım cumartesi günü Çanakkale Belediyesi stant açacak. Satılacak olan biletlerin ve yapılacak olan açık arttırmanın geliri Merve`nin sağlığı için çok önemli. Merve`nin kampanyası yüzde 28. Merve için Gelibolu Belediyesi, Çanakkale Belediyesi, dernekler, Valilik, Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü büyük destek oluyor. Milli Eğitim Müdürlüğü, Merve`nin durumunu bilgilendiren zarflar gönderdi. Hepsi çok yardımcı oluyor" dedi.
 
"Merve, kilo almaması için şırıngayla besleniyor"
Pehlivan, SMA hastalarının tedavileri için yaş ve kilo kriterlerinin çok önem taşıdığını dile getirerek, "Merve 4 yaşına girdiği için yaş kriterini aştı. Kilo kriterini aşmaması için 1 kilo 200 gramı var. Kilo almaması için şırıngayla besleniyor. Çok zor bir süreç" diye belirtti.
 
"Kampanya yüzde 60`lara ulaşınca büyük dernekler, kampanyayı tamamlayacak"
Pehlivan, hedeflerinin yıl bitmeden yüzde 60`lara ulaşmak olduğunu kaydederek, "Hedefimiz, yıl bitmeden kampanyayı bitirmek ya da yüzde 60`lara yüzde 70`lere çıkarabilmek. Çünkü, kampanya yüzde 60`lara çıkınca Türkiye genelinde faaliyet gösteren büyük dernekler Merve`nin babasına destek olacaklarına dair söz vermişler. Bizim de amacımız bir an önce Merve`nin tedaviye başlayabilmesi. Gelibolu küçük bir ilçe. Çanakkale`de de geçtiğimiz dönemlerde Ahmet Alp bebek, SMA hastasıydı. Ona çok destek olduk ve tedaviye başladı. Gelibolu`nun nüfusu 30 bin ve bizim Çanakkale Merkez`den başka il ve ilçelerden destek almamız lazım. Çanakkale`deki iş adamlarından, Çanakkale halkından desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.
 
"Merve için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz"
Pehlivan son olarak, "Bizde Gelibolu Beşiktaşlılar Derneği olarak, Merve`ye yardım etme sözü verdik. Elimizden geldiği kadar mücadele edeceğiz. Biz geçtiğimiz dönemlerde de güzel geceler düzenledik. Şampiyonluk kutlamalarında elde edilen gelirlerle akülü arabalar, almıştık. Gelibolu`da bir okula içme suyu yaptırdık. Merve için düzenlediğimiz gecede de güzel sonuçlar almak istiyoruz. Küçük bir çocuk olan Merve`nin sağlık sorununa çözüm bulabilmek için 3 büyük takım taraftarı bir araya getirmek istiyoruz. Bir slogan var; `Ezeli rakip, ebedi dostluk` biz dostlarımızla Merve için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz" sözlerine yer verdi.
Paylaş