havadurum

Mersin Limanı’nda Rekor Kaçak Elektronik Sigara Operasyonu! Ticaret Bakanı Ömer Bolat Açıkladı

Mersin Limanı’nda kaçak elektronik sigara operasyonu! Ticaret Bakanı Ömer Bolat, operasyonun detaylarını ve sonuçlarını açıkladı. Kaçak sigaraların gümrüklenmiş değeri ve vergi kaybı ne kadar? Operasyonda kaç kişi gözaltına alındı? İşte tüm merak edilenler…

1209

Mersin Limanı’nda Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza ekiplerinin yaptığı operasyonda, tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarda kaçak elektronik sigara yakalandı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaçak Elektronik Sigara Operasyonu Nasıl Gerçekleşti?

Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza ekipleri, Mersin Limanı’nda risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde riskli olarak belirlenen TIR, binek otomobil ve yolculara yönelik operasyonlar düzenledi. Yapılan operasyonlarda, toplam 113 bin 250 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi.

Operasyonun detayları şöyle:

  • KKTC’den Mersin Limanı’na boş olarak gelen TIR, x-ray taramasından geçirildi. Aracın dorsesinde şüpheli yoğunluk tespit edildi. Özel bir tertibatın içine zulalanmış vaziyette 16 bin 500 adet elektronik sigara bulundu.
  • Beyrut’tan Adana Şakirpaşa Havalimanı’na gelen ve şüpheli değerlendirilen bir yolcunun valizlerinde x-ray kontrolü yapıldı.
  • Valizlerde 6 bin paket elektronik sigara tespit edildi.
  • Taşucu Limanı’na gemi ile gelen ve x-ray taramasına sevk edilen binek araçta şüpheli yoğunluklar görüldü. Aracın muhtelif bölgelerine gizlenmiş vaziyette bin 240 adet elektronik sigara ele geçirildi.
  • Mersin Limanı’nda konteyner içerisinde yapılan aramada ise 89 bin 510 adet elektronik sigara yakalandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Ne Dedi?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mersin Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonla ilgili basın açıklaması yaptı. Bakan Bolat, operasyonun gümrük muhafaza ekiplerinin başarısı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ele geçirilen kaçak elektronik sigaranın gümrüklenmiş değeri 19 milyon 225 bin lira. Gerçekleştirilen operasyon ile 14 milyon 592 bin liralık vergi kaybının önüne geçildi. Olayla ilgili altı kişi adli işlem yapılmak üzere Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Gümrük Muhafaza ekiplerimiz sigara kaçakçılarına büyük darbe vurdu. Ekiplerimiz 2023 yılında toplam 2 milyon 156 bin 975 paket kaçak sigara ele geçirmişti. Mersin’de yapılan operasyonda ise tek seferde 113 bin 250 paket kaçak elektronik sigara ele geçirildi. Bu rekordan dolayı ekiplerimizi kutluyorum.”

Bakan Bolat, her türlü kaçakçılıkla mücadelenin etkin şekilde sürdürüleceğini belirterek, vatandaşlara "Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı"na bildirimde bulunarak bu mücadeleye destek olmaları çağrısında bulundu.

Mersin Limanı’nda Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza ekiplerinin yaptığı operasyonda, tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarda kaçak elektronik sigara yakalandı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. (Erhan Taylan)

Paylaş