havadurum

Memur-Sen'den ikinci zam teklifine yanıt “Doğru düzgün bir teklifle gelinmeli”

Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin ikinci zam teklifine tepki gösterdi.

1002

Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan toplantının ardından bakanlık önünde açıklamada bulundu.  Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükûmetin memur ve memur emeklilerine ikinci zam teklifine tepki göstererek, "Ali Yalçın, "Gelen teklifin öncekinden 2 puan yükseltilmesi bizim anlaşılmadığımız anlamına geliyor. Hayretler içerisindeyiz. Bu tekliflerin gözden geçirilmesi, bize doğru düzgün bir teklifle gelinmesi gerektiğini ifade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“Bu masanın çözüm masası olduğuna biz her zaman inandık”

Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 7’inci Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan toplantının ardından bakanlık önünde yaptığı açıklamada “Merkez Bankası’nın 2024 yılı enflasyon hedefini kapı gibi yüzde 33 olarak ortada dururken, tekliflerin 23’lü, 25’li rakamlarda geziyor olması, ikinci yıla herhangi bir cümle kurmadan, ikinci teklifin açıklanıyor olması hakikaten anlaşılabilir değil. Bu masanın çözüm masası olduğuna biz her zaman inandık ve ona göre mücadele ettik. Bugün ikinci teklif ifade edilirken, sosyal haklara ilişkin birinci derece 3600 ek gösterge, disiplin affı, görevde unvan değişikliği, mobbing izleme kurulu, TOKİ konutlarında kamu görevlilerine öncelik verilmesi gibi sosyal haklara ilişkin de cümle kurulmuş olması sadece masanın iyimser tarafı burası diyorum” ifadelerine yer verdi.

“Biz çözüm tarafıyız”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sorunlarının çözülmesini istediğinin üzerinde durduklarını dile getirirken “ Masayı sonuna kadar işleteceğiz, biz çözüm tarafıyız. Masada sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. Bu tekliflerin yeniden gözden geçirilmesini, doğru düzgün ciddi teklifle gelinmesini buradan ifade ediyoruz. Refah payının olmadığı, demin ifade ettiğim başlıkların olmadığı rakamların yüzde 23’ten 25’e çıkarılarak, ikinci teklif diye sunulduğu bu zeminde konuşulacak çok fazla bir şey yok. Ama biz masanın çözüm gücüne inanıyoruz çünkü kamu görevlilerinin beklentileri buraya bağlı. Biz şu anı konuşmuyoruz, 2024- 2025’in toplu sözleşmesini yapıyoruz. Onun için önümüzdeki süreçte kamu görevlilerinin, memur emeklilerinin mağdur olmaması açısından bu masa çözüm kapasitesini artırmalı. Bunun yolu da Maliye’den, Çalışma Bakanımızdan, Kamu İşveren Heyeti’nden geçiyor. Onun için Kamu İşveren Heyeti’ni bir an önce bu konuda yeniden değerlendirme yapmaya davet ediyorum” sözlerini kullandı.

(Nilay Günay)

Paylaş