Mehmet Akif Üstündağ kimdir? Mehmet Akif Üstündağ ne zaman ve nasıl TVF Başkanı oldu?

Mehmet Akif Üstündağ kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi takımlarda oynadı ve hangi takımları çalıştırdı? Mehmet Akif Üstündağ ne zaman ve nasıl TVF Başkanı oldu? Detaylar haberimizde…

16711

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türk voleybolunun başarılı isimlerinden biri. Peki, Mehmet Akif Üstündağ kimdir, kaç yaşında, nereli? Mehmet Akif Üstündağ hangi takımlarda oynadı, hangi takımları çalıştırdı? Mehmet Akif Üstündağ ne zaman ve nasıl TVF Başkanı oldu? İşte, merak edilen soruların cevapları…

Mehmet Akif Üstündağ kimdir, kaç yaşında, nereli?

Mehmet Akif Üstündağ, 4 Şubat 1963 tarihinde Malatya’da dünyaya geldi1. 58 yaşındaki spor adamı, voleybolun birçok kademesinde yer aldı. Hem oyuncu hem de antrenör olarak voleybol camiasına hizmet verdi. Ayrıca bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu’nda yöneticilik de yaptı2.

Mehmet Akif Üstündağ hangi takımlarda oynadı, hangi takımları çalıştırdı?

Mehmet Akif Üstündağ, voleybol kariyerine Köy Hizmetleri Spor Kulübü’nde başladı. Daha sonra Petrol Ofisi, Muhafızgücü ve Galatasaray formalarını giydi. Aktif spor hayatını sonlandırdıktan sonra antrenörlük yapmaya başladı. Sırasıyla Galatasaray, Eczacıbaşı, Yeşilyurt ve Fenerbahçe takımlarını çalıştırdı3. Ayrıca Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı’nın da başında bulundu4.

Mehmet Akif Üstündağ ne zaman ve nasıl TVF Başkanı oldu?

Mehmet Akif Üstündağ, 2016 yılında Türkiye Voleybol Federasyonu’nun 16. başkanı olarak seçildi5. 197 delegenin bulunduğu Genel Kurul’a 129 kişi katıldı. Mehmet Akif Üstündağ, geçerli oyların 128’ini alarak yeni başkan seçildi. 1 oy geçersiz sayıldı. Mehmet Akif Üstündağ, TVF Başkanlığı görevini halen sürdürmektedir. (Erhan Taylan)

Paylaş