havadurum

MEB’ten yeni düzenleme! İlkokullarda sınavlar kaldırıldı!

MEB’in yeni yönetmeliğine göre ilkokullarda yani 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda yazılı sınavlar kaldırıldı, Peki notlar nasıl verilecek? Not değerlendirmesi nasıl olacak? İşte detaylar…

1258

Peki notlar nasıl verilecek? Not değerlendirmesi nasıl olacak? İşte detaylar…

MEB’in açıkladığı yeni düzenlemeye göre ilkokullarda sınavlar kaldırıldı. Yeni düzenlemede alınan karara göre ilkokul 1.2.3 ve 4’üncü sınıflarda yazılı sınav yapılmayacak. Yeni karara göre, notlar öğrencilerin gelişim dosyasına göre verilecek. Diğer kademelerde ise sınavlar ortak tarihlerde yapılacak.

Resmi Gazetede yürürlüğe giren kararlara göre;

Sınavlar için ortak tarihler belirlendi. Buna göre birinci dönemin 1. sınavları ekimin son haftası ile kasımın ilk haftası; 2. sınavlar aralık ayının son haftası ile ocak ayının ilk haftası; ikinci dönemin 1. sınavları martın son haftası ile nisanın ilk haftası; 2. sınavlar ise mayısın son haftası ile haziran ayının ilk haftası aralığında yapılacak.

Ülke, il, ilçe ve okul genelinde ortak yazılı sınavlar yapılabilecek. Uygulamalı sınavlar hariç, öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan derslerin sınavlarının ortak yapılması esas olacak.

Sınav haftasında okullarda ders işlenmeye devam edilecek.

Her dersten her dönem 2 sınav yapılacak. Haftalık ders saat sayısı 6 ve üzeri olan derslerde karar alınması durumunda 3’üncü sınav yapılabilecek.

Her sınavdan sonra öğrencilerin eksikliklerinin tespiti için sınav analizleri gerçekleştirilecek.

(Saim Tunçman)

Paylaş