Mavi kapaklar her yerde

Çanakkale’de mavi kapak toplama kampanyasına olan ilgi her geçen gün artıyor.

500
Türkiye Sakatlar Derneği’nin geçtiğimiz yıllarda engellilere yönelik başlattığı Sosyal Sorumluluk Projesi’ne yapılan destekler büyüyor. Engellilerin tekerlekli sandalyeye kavuşmasını sağlayan mavi kapaklar, kentin dört bir yanına asılan büyük pet şişelerin içinde toplanıyor. Projeye destek veren duyarlı vatandaşların kentin sokaklarına astığı büyük pet şişeler dikkat çekerken, yoldan gelip geçen vatandaşlar ise engelliler için toplanan mavi kapak toplama kampanyasına yoğun ilgi gösteriyor. Çanakkale’nin her köşesinde rastlayabileceğiniz pet şişelerin içinde toplanan mavi kapaklar, Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şubesi’ne teslim edilerek engellilerin tekerlekli sandalyeye kavuşması sağlanıyor.
 
 
Ekim de mavi kapak topluyor
Ekim yaptığı açıklamada, daha önce mavi kapaklarla, biri akülü diğeri de normal olan iki araba temin ederek ihtiyaç sahibi özürlü vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, su kapaklarıyla alınacak özürlü araba sayısını artırmayı düşündüklerini söyledi.
 
Arabasını alan özürlü insanların sevincini gördüğünde çok duygulandığını ifade eden Ekim; “Sokaklarda dolaşamamak ne kadar da acıdır. İnsanın ruh halini bile etkileyecek kadar önemli olan bir yere, bir odaya bağlı kalmak, iç acıtıcı bir durumdur. Sağlığımız için şükrederken, ihtiyaç sahibi insanlara çok basit dikkatlerle yardımcı olabiliriz. Herkesi kampanyaya katılmaya çağırıyorum” dedi.
 
Ekim, geçen yılın eylül ayından bu yana kampanyaya katıldıklarını hatırlatarak; “İlçemizde kampanyaya katılmak isteyenler belediyeye mavi su kapaklarını getirebilirler. Bir normal arabamız da yolda, yani üçüncü araba geliyor. Bundan sonraki arabayı, elektrikli yani akülü olanını almayı hedefliyoruz. Herkesi, özürlü vatandaşlarımızın içinde bulunduğu durumu idrak ederek, yardımcı olmaya davet ediyoruz`` diye konuştu.
Paylaş