Çanakkale’de kent halkının hizmetine sunulan plajlar, yaz sezonunda dolup taşıyor.
Tatilcilerin deniz keyfini en güzel şekilde yaşayabilmesi için Mavi Bayraklı plajların da aralarında yer aldığı halk plajlarında yaz sezonu hazırlıkları tamamlandı. Belediye personeli tarafından plajlara şezlong ve şemsiyeler yerleştirilerek, kumsal ile otoparklar da tatilcilere hazır hale getirildi.
Çanakkale OLAY gazetesi olarak denize girilecek mavi bayraklı plajları sizin için derledik;
Behramkale Köyü, Assos Eden Gardens Hotel: Plaj Çanakkale Assos`ta yer almaktadır.100 metre uzunluğunda bakir bir koyun arasındadır. Kum, çakıl karışık olup, denizin içi çakıldır. Şezlong ve şemsiyeler plajı kullananlar tarafından rahatça faydalanabilmesi için düzenlenmiştir.
Behramkale Köyü, Club Albena: Plaj Assos antik şehrinin eteğinde bulunan kadırga koyunda 3 km uzunluğunda doğa harikası bir koydur.
Küçükkuy, Club Hotel Gültur: 94 oda ve 7 süit oda olmak üzere toplam 101 oda. Denize sıfır, Restorant-cafe-bar-plaj hizmetleri bulunuyor.
Karabiga, Karabiga Belediyesi Halk Plajı: Karabiga Beldesinin el değmemiş doğası, temiz denizi ile bilindik sahil yerleşimlerinden en büyük farkı sükûnet ve huzur vaat eden bir coğrafya olmasıdır. Göz alabildiğine uzanan yemyeşil ovanın ortasından geçerek ulaştığınız Beldemize, ayak bastığınız anda esen rüzgârın ciğerlerinize doldurduğu iyot kokusu size zindelik katacaktır. Büyük şehirlerin trafik karmaşasından, kirli havasından, stresinden sıkıldıysanız adresiniz; Tarih, Doğa ve Denizin Buluştuğu Nokta Karabiga.
Gelibolu, Hamzakoy Plajı: Gelibolu Şehir merkezinde Hamzakoy, Fener altı, Eğritaş mevkilerinde çok rahat denize girilebilir. Hamzakoy altın sarısı kumsalıyla 3 km lik bir alanı kaplar. Feneraltı mevkii ise Gelibolu Tersanesinden Başlayıp Hamzakoy’a doğru uzanır. Özellikle Fener altı mevkii kayalıkları ve falezleri ile ünlü olup görsel açıdan olduğu kadar, deniz meraklılarının uğrak yeridir.Bunun dışında İskeleden Başlayıp Üç köprüleri takip eden Askeri Fabrikaya Kadar uzanan Piri Reis Kordunu il bu bölgenin en uzun sahil şeridi ve yürüyüş bandına sahiptir. Bunun yanısırayukarıda sıralana Boğaz Kıyısı Yerler haricinde, ilçemizin Saroz’ a bakan kıyılarında çok rahat denize girilebilir. Su sporları için bilinen bir adres olmaya başlayan Güneyli (Davut İskelesi, Güneyli Limanı,),Koruköy Altı, Bolayır Altı (bakla burnu), Ocaklı Altı, Yeniköy Bahçeler Limanı, Fındıklı Kömür Limanı(Dalgıçlar için ideal bir yer) ve Despot, Değirmendüzü, Armutlu, Tayfur Karaağaç, Karainebeyli Ece Limanı, Burhanlı Cennet Koyadı sayılır denize girilebilecek, canlı akvaryum sayılacak yerlerdir.
Gökçeada, Aydıncık, Surf Eğitim Okulu Plajı: Adadaki sörf okulu, en meşhur plaj olan Aydıncık (Kefaloz) Plajı’nda bulunmaktadır. Minik ve yetişkin kategorilerinde hizmet vererek tatilcilerin rüzgar sörfünü öğrenmesini sağlarlar. Koyun avantajı, rüzgarlı ama dalgasız bir denize sahip olması. Ayrıca esinti sağanak yapmayarak, şiddetlenmeyerek aynı seviyede esmektedir. Sörfçüler için bu olay çok önemlidir. Özellikle yakınlığından ötürü de Bulgaristanlı sörfçüler burayı tercih etmektedir.
Kepez, Kepez Belediyesi Halk Plajı: Sezon öncesinde bakıma alınan, temizliği ve çevre düzenlemesi yapılan kepez halk plajı ve çadır yeri halkın hizmetine sunulmuştur.
Merkez, Çanakkale Belediyesi Barış Plajı: Çanakkale Merkez’de denize girilecek yerler arasında Barış kordonu dolaylarında Barış plajı yer almaktadır. Belediye halk plajı güneyinde yer alan tesislerde WC ve duş yerleri, soyunma kabinleri ve içme suyu gibi standart hizmetleri kolaylıkla bulabilirsiniz.
(Oya Koyuncu)