Maçlar çatır çatır

Çanakkale yerel futbol liglerinde ağlar gollerle doldu. Yöresel heyecan tavana vurdu... Fileler; Süper Amatör ile 1.Amatör`de 14`er kez, U-17`lerde 12 ve U-15`lerde 31 defa havalandı. Çanakkale takımları kritik puan mücadelelerinde seyir keyfi veren maçlar çıkardı...

417
Süper Amatör Lig
Kuşkusuz haftanın en karlı takımları maç fazlası ve 10 puanla liderliği eline geçiren Geliboluspor ile 1 maçı eksik, kayıp puansız Yeni Çanspor oldu. Bir önceki hafta zirvede yer alan, ancak haftayı fikstür gereği Bay takım olarak geçiren Özel İdarespor, Yeni Çanspor ile birlikte gizli lider konumunda. Beraberliğin olmadığı haftada en farklı skoru 5-0`la deplasmanda Lapsekispor`u 5-0 mağlup eden Yeni Çanspor elde etti. Geliboluspor Biga`da Adaspor`u 1-0`la geçti. Merkezde Arslancaspor Hastanebayırıspor`u 2-1, Çan Termikspor evinde Kepezspor`u 3-0, Karabiga Belediye Gençlikspor dış sahada Mahmudiye Belediyespor`u 2-0 yenme başarısı gösterdi. Klasmanın üstünde alt alta sıralanan Geliboluspor, Yeni Çanspor, Özel İdarespor ve Karabiga Belediye Gençlikspor rakiplerine oranla yarışı önde götürüyor. Henüz rakip fileleri sarsamayan, ancak kalesinde 15 gole de engel olamayan puansız Lapsekispor ile henüz 1 puanı bulunan sondan ikinci sıradaki Mahmudiye Belediyespor için tehlike çanları erken ötmeye başladı.
 
1.Amatör Lig
Bu kategoride Çardakspor Tarımspor`u 3-2, puan kayıpsız Barbarosspor Kocatepe Gençlik`i 2-1 mağlup etti. Çiçeklidedespor - Ezinespor 2-2, Yeşil Bayramiçspor - Gökçeadaspor 1-1 berabere kaldı. Tüm maçlarını kazanıp, 5`te 5 yapan 15 puanlı Barbarosspor şimdiden şampiyon adayı olarak belirginleşmeye başladı. Çardak deplasmanından puansız dönen Tarımspor`u ligde zorlu bir dönem bekliyor. Bilindiği gibi bu kategoride sezon başında yer alan 17 Gençlik İntepespor ligden ihraç edilerek, düşen ilk takım olmuştu.
 
U-17 ve U-15 Ligleri
9 kulübün katılımıyla ikinci hafta maçları geride kalan U-17`lerin A grubunda 6 puanlı Harbişspor ile B grubunda yine 6 puan toplayan Geliboluspor liderliklerini sürdürüyor. U-17`lerde haftanın maçlarında Harbişspor Hastanebayırıspor`u 3-0, Bigaspor Adaspor`u 4-0 ve Geliboluspor Yeni Çanspor`u 3-0 mağlup etti. Barbarosspor ile Bozcaadaspor 1-1 berabere kaldı.
 
13 takımın iştiraki ile oynanan U-15`ler liginde Hastanebayırıspor (13 puan), Geliboluspor (15 puan) ve Bigaspor (15 puan) gruplarında liderliklerini açık ara sürdürüyor. Bu kategoride haftanın maçları şöyle sonuçlandı. Barbarosspor 3 - Arslancaspor 2, Hastanebayırıspor 2 - Kepezspor 1, Lapsekispor 3 - Gölcük Gençlik 0, Çardakspor 7 - Geliboluspor 3, Bigaspor 7 - Çiçeklidedespor 0, Yeni Çanspor 3 - Adaspor 0.
Paylaş