havadurum

Maçın hakemi gelmeyince!

Okullar bünyesinde sporu teşvik etmek amacıyla kurulan takımların maçları hakem engeline takıldı.

487
 
 
 
İlköğretim Okulları Yıldız Erkekler arasındaki çekişmeli maçlar devam ederken, yapılması gereken Gazi İlköğretim Okulu Yıldız Kızlar Futbol Takımı ile Bozcaada İstiklal İlköğretim Okulu Yıldız Kızlar Futbol Takımı arasındaki maç, müsabakayı yönetecek hakemlerin gelmemesi nedeniyle ertesi güne ertelendi.
 
Kız futbolcular maçın oynanacağı saate kadar ısındı. Soğuk hava nedeniyle halı saha tesisinin salonuna geçerek müsabakayı idare edecek hakemleri beklemeye başladı. Öğrenci sporcular, öğrenci seyirciler ve her iki okulun öğretmenleri fazladan bir saat kadar beklemelerine rağmen maçı idare edecek hakemler gelmedi.
 
Sorunu çözme arayışına giren okulların idarecileri ve öğretmenleri turnuvayı tertip eden yetkilileri telefonla aradı.”Hakem sıkıntısı var. Bu maçı yarın aynı saatte yapacaksınız.” cevabını alınca, okullarına dönmek zorunda kaldı.
 
Gazi İlköğretim Okulu İdarecileri “Yıldız Erkekler Futbol Takımımız çeyrek finalde Biga İlköğretim Okulu ile karşılaşacaktı. Listeye beş 1999 doğumlu sporcu yazmadığımız için hükmen mağlup sayıldık ve mağdur olduk. O gün bize ‘Fikstürde ve turnuva kurallarında ne yazılıyorsa ona uymak zorundasınız’ denildi. Sonraki günde tertip edilen Yıldız Kızlar maçına hakem gelmedi. Uzun süre bekledik. Müsabakanın yapılacağını söylüyorlardı. Biz bu durumda maça çıkmayacağız. Misafir takım da gelmeyecek herhalde. Kurallar, herkes için aynı şekilde uygulansın” dedi.
 
Bu arada Bozcaada takımının yöneticileri de maça gelmeyeceklerini beyan ettiler.
Paylaş