London Street Projesi’ne destek yağıyor...

Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu “Uluslararası düşünen, öğrenmeyi öğrenen, evrenselliği yaşamı ile bütünleştirebilen Barbaros’un torunlarıyız biz!” sloganı ile bir ilke imza atıyor.

1285
 
 
Günümüz global dünyasında yabancı dil bilmenin öneminin farkında olan okul paydaşları, İngilizce Eğitimi’nin en kaliteli ve en üst düzeyde öğrencilere verilebilmesi için kolları sıvadı. Yabancı dil eğitimi verilirken, öğrencilerini kültürlerarası anlayış ve saygı ile daha iyi ve barış dolu bir dünya yaratmaya yardımcı olmak için sorgulayan, bilgili, ilgili ve duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen okul, bu hedefler kapsamında, eğitimde yenilikçi yaklaşımların yanı sıra, aynı zamanda okulun fiziki koşulları ile de fark yaratmaya çalışıyor. Proje kapsamında okulun İngilizce sınıfı ve koridoru, “uluslararası vizyon” teması çerçevesinde öğrencilere ayrıcalıklı bir eğitim ortamı sunmayı amaçlıyor.
 
 
LONDON STREET
Proje ile ilgili bilgiler veren okul yetkilileri; “Proje kapsamında amaçlanan; öğrencilerin İngilizce sınıflarına giderlerken geçecekleri koridorun tamamıyla Londra Caddesi’ne dönüştürülmesidir. İngilizlere, İngiltere’ye ve özellikle Londra’ya ait tüm simgesel ve geleneksel objeler koridor içinde olacak, çocukların belirlediği çizgi film karakterleri ve yine okul öğrencilerinin belirlediği duvar renkleri ve zemin etüdü tamamen onların istekleri doğrultusunda ve İngilizce Öğretmenleri tarafından uygun İngilizce kelimeleri ve diyalogları ile hazırlanacaktır. London Street Projesi ile, her sabah aynı koridordan geçen öğrenciler, duvarlarda, yerlerde ve merdivenlerde yazan İngilizce kelime ve cümleler ile öğrenmeyi pekiştirecek ve güncellenen bilgiler ile İngiliz Kültürünü de kolaylıkla sürekli eğitim kapsamında öğrenebileceklerdir. Tenefüs aralarında London Street koridorunda çalışan İngilizce Çocuk Şarkıları, tekrar yöntemi ile doğal süreçte öğrenilmiş olacaktır. Akıllı tahta ile ders içi aktiviteler daha hızlı ve daha etkin bir biçimde işlenirken, 3D Smart TV ile öğrencilere üç boyutlu İngilizce filmler ve dokümanlarla ders işlenebilecektir. Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu, eğitim sisteminin kalıplarını değiştirecek, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin memnun olacağı yenilikçi bir bakış açısına sahip olacaktır. Bu proje ile sadece çocukların değil, aynı koridorlardan geçen velilerin ve öğretmenlerin de her gün kültürlerarası bilgilere sahip olması sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.
 
 
Köksal`dan projeye tam destek
ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Dinçay Köksal, projeye destek verdi. Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu Müdürü Ferda Ayan, Projeden sorumlu İngilizce Öğretmenleri Özlem Akı ve Gülseren Yılmaz, Proje ekibi üyelerinden Sınıf Öğretmeni Yakup Avcı; proje çalışmaları kapsamında ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Dinçay Köksal`ı ziyaret ederek desteğini aldı. Projeyi çok beğenen Köksal, topluma hizmet derslerinde, İngilizce Bölümü öğrencilerini bu projeye yönlendireceğini, okul içi dokümanların hazırlanmasında öğrencilerin destek verebileceklerini, aynı zamanda British Council ile bağlantıya geçip, LondonStreet’de olması istenen İngiliz Telefon Kulübesi, İngiliz Otobüsleri, Şövalye ve İngiliz Askerleri gibi bazı orijinal nesnelerin sağlanmasında birebir aracı olacağı konusunda söz verdi.
 
 
Altay`dan öğrencilere muhteşem konferans
Proje çalışmaları kapsamında öğrencilere, Yabancı Dilin önemini anlatmak, İngilizler ve İngiltere hakkında bilgiler vermek üzere Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu’na gelen ÇOMÜ Yabancı Diller Bölümü Öğretim Elemanı Mary Altay, öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Kendisi de İngiliz olan Mary Altay, konferansta öğrencilere detaylı bilgiler verdi. Daha önce hiçbir yabancı ile karşılaşmamış öğrenciler, kendilerini farklı ve çok mutlu hissetti. Sohbeti ile de öğrencilerin takdirini toplayan Altay da, okulun “London Street Projesi”ne tam destek verdi. *Yusuf Sonkurt
 
 
 
 
Paylaş