havadurum

Lodos fırtınası korkuttu

Çanakkale’de önceki akşam yaşanan şiddetli lodos fırtınası özellikle boğaz ulaşımını etkilerken, kentte de kısa süreli korku yarattı. Yetkililer, fırtınanın geçtiğini yağmurun ise bugün ve yarın devam edebileceğini ifade ederken, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü havanın açık rüzgarın orta şiddette olacağını söylediler.

812
Çanakkale Boğazı`nda etkili olan lodos fırtınası nedeniyle önceki akşam feribot seferlerinde aksamalar meydana geldi.özellikle akşam saatlerinde yaşanan ve 35 nata kadar çıkar rüzgar şiddeti nedeni ile Çanakkaleliler de tedirgin oldu. Lodos fırtınası deniz ulaşımını olumsuz yönde etkilerken Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri, saatteki hızı 60 kilometreyi bulan lodos fırtınası nedeniyle saat 21.00 itibariyle Gelibolu-Lapseki arasındaki arabalı vapur ile Çanakkale-Kilitbahir arasındaki mini arabalı vapur seferlerinin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu. Havanın normale dönmesinin ardından seferler saatinde yapılmaya devam ederken fırtınanın bu sabah itibariyle normale dönmüş olacağı ifade edildi.
 
Önümüzdeki hafta hava açık
Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, lodos fırtınasında rüzgar hızın 35 nata kadar çıktığı öğrenildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü havanın açık olacağı belirtilirken, rüzgarın Pazar günü hafif, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü orta şiddette olacağı söylendi. Öte yandan bugün de yağışlı havanın etkisinde kalması beklenen Çanakkale’de Pazar günü itibariyle havanın açılmış olacağı ileri sürüldü.
Paylaş