havadurum

Ligler Ne Zaman Başlayacak? TFF Başkanı’ndan Flaş Açıklama!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından liglerin ne zaman başlayacağını açıkladı. Büyükekşi, liglerin 19 Aralık Salı gününden itibaren devam edeceğini duyurdu. Ankaragücü’nün ceza alıp almayacağı ise perşembe günü belli olacak.

1094

Türk futbolu, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı sonrası sarsıldı. Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından Meler’e yapılan yumruklu saldırı, futbol camiasını ayağa kaldırdı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün düzenlediği basın toplantısında bu olayın yanı sıra liglerin başlama tarihi, erteleme maçları, Kulüpler Birliği toplantısı ve yabancı hakem konularına değindi.

Ligler 19 Aralık’ta Başlıyor

Büyükekşi, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen liglerin 19 Aralık Salı gününden itibaren devam edeceğini açıkladı. Trendyol Süper Lig’de 19 Aralık Salı günü Başakşehir - Sivasspor, Gaziantep FK - Adana Demirspor ve İstanbulspor - Trabzonspor maçları oynanacak. TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de de maçlar aynı tarihte başlayacak.

Ankaragücü’nün Cezası Perşembe Günü Açıklanacak

Büyükekşi, Ankaragücü’nün hakem Meler’e yapılan saldırı nedeniyle ceza alıp almayacağı sorusuna şöyle yanıt verdi: “TFF’nin kurulları var. PFDK ve Tahkim Kurulu… TFF Hukuk Kurulu Başkanı her hafta maçlar oynandıktan sonra ceza kuruluna sevkler yapıyor. Dün de gerekli sevkler yapıldı. TFF’nin bu konuda bir karar yetkisi yok. Yetki, bağımsız olan PFDK’da. Onlar da yarın da toplanacak. Karar, perşembe günü de açıklanacaktır.”

Erteleme Maçları 10 Ocak’ta

Büyükekşi, bu hafta oynanması gereken maçların 10 Ocak tarihinde oynatılacağını belirtti.

Kulüpler Birliği Toplantısına Katılmayacaklar

Büyükekşi, bugün düzenlenecek Kulüpler Birliği toplantısına katılmayacaklarını ifade etti. Büyükekşi, “Kulüpler Birliği’nin bugünkü toplantısına katılmayacağız. Önümüzdeki günlerde yabancı oyuncu kuralı ve birçok konu hakkında kulüplerle bir araya geleceğiz” dedi.

Yabancı Hakem Gündemde Yok

Büyükekşi, yabancı hakem konusuyla ilgili gelen soruya “Yabancı hakem gündemimizde yok” diyerek yanıt verdi. Büyükekşi, Türk hakemlerin kalitesine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi. (Haber Merkezi)

Paylaş