Lig oluşumu

Çanakkale Belediyespor`un da yer alacağı 2013 – 2014 sezonu Acıbadem Voleybol 1. Ligleri (Bayan-Erkek) statüsü açıklandı

Geçen sezon mücadele verdiği 2.ligde şampiyon olup, kategori yükselten Çanakkale Belediyespor Bayanlar Voleybol Takımı 2013-2014 sezonunda Acıbadem Bayanlar Voleybol 1.liginde güçlü rakiplerle lig sistemi maçlarda karşılaşacak. İsmet Güneşhan başkanlığında, Antrenör Vedat Mekik yönetimindeki Çanakkale Belediyespor Bayanlar Voleybol Takımı yeni sezona 11 - 19 Ağustos 2013 tarihleri arasında Fenerbahçe`nin Düzce-Kaynaşlı yaylası tesislerinde kamp çalışması yaparak hazırlanacak.

650
1. Etap;
  • Bir önceki sezon bayanlar ve erkeklerde Deplasmanlı Türkiye 1. Voleybol Ligini tamamlamış olan (düşenler hariç) takımlar  ile 2. Ligden 1. Lige çıkan (2 takım)  toplam 12 takım 2 devreli deplasmanlı lig usulüne göre karşılaşacak.
 
  • Acıbadem Bayanlar 1.Liginde 7 İstanbul, 2 Ankara, 1`er Çanakkale, Konya ve Bursa takımı yer alıyor. Çanakkale Belediyespor ilk aşamada, normal sezonda 7 kez İstanbul deplasmanına çıkacak. 2 defa Ankara, 1`er kez de Konya ve Bursa`ya gidecek.
 
1. BAYAN LİGİ TAKIMLARI                                           1. ERKEK LİGİ TAKIMLARI
                                                                                             
 
KULÜP ADI
 
KULÜP ADI
1
ANKARA
İLBANK
 1
ANKARA
ÇANKAYA BLD.ANKA
2
ANKARA
HALKBANK GAZİ ÜNİV.
2
ANKARA
HALKBANK
3
BURSA
B.ŞEHİR BLD.
3
ANKARA
M.MİLLİ PİYANGO
4
ÇANAKKALE
ÇANAKKALE BLD.
4
ANKARA
GREENWICH SAAT TED KOLEJLİLER
5
İSTANBUL
BAKIRKÖY BLD. YEŞİLYURT
5
ANKARA
ZİRAAT BANKASI
6
İSTANBUL
BEŞİKTAŞ BAHÇEŞEHİR ÜNV.
6
BURSA
İNEGÖL BLD.
7
İSTANBUL
ECZACIBAŞI VİTRA
7
G.HANE
TORUL GENÇLİK
8
İSTANBUL
FENERBAHÇE
8
İSTANBUL
BBSK
9
İSTANBUL
GALATASARAY DAIKIN
9
İSTANBUL
FENERBAHÇE GRUNDIG
10
İSTANBUL
SARIYER BLD.
10
İSTANBUL
GALATASARAY
11
İSTANBUL
VAKIFBANK
11
İZMİR
ALTINORDU KONAK BLD.
12
KONYA
EREĞLİ BLD.
12
İZMİR
ARKAS SPOR
 
2. Play-Off etabı
 
  • 1. Etap müsabakaları sonunda ilk 8 sırayı alan takımlar PLAY-OFF I.TUR etabını oynamaya hak kazanır.
PLAY-OFF I.TUR müsabakalarında takımlar (8-1), (5-4), (7-2), (6-3) şeklinde eşleşerek eleme usulüne göre karşılaşırlar, Elenen takım 1.ETAP’taki (normal lig etabındaki) yerine döner, PLAY-OFF sonucunda LİG ŞAMPİYONU VE LİG İKİNCİSİ belirlenir.
 
     3.  Baraj etabı (Ligden düşme)
 
  • I.Etap müsabakaları sonunda  Erkeklerde ve Bayanlarda 9., 10, 11 ve 12. sırayı alan takımlar I.Etaptaki puanlarını BARAJ ETABINA taşırlar. 4 takım (9., 10, 11 ve 12.) Federasyonca belirlenen 2 ilde, 3’er günlük Lig Usulü 2 Devreli Turnuva maçları oynarlar. I.Etaptaki alınan puanlar ile 2 Turnuvadaki alınan puanların toplamı sonunda  son iki sırayı alan (11., 12.) takımlar 2. lige düşerler.
 
Avrupa Kupalarına katılım
 
  • PLAY-OFF etabı sonunda lig şampiyonu olan takım  ülkemizi Avrupa Şampiyonlar liginde, lig sıralamasındaki diğer takımlarda sıra ile Avrupa Kupalarında  temsil ederler.
 
Paylaş