havadurum

Lig, Fener'e angarya

554
Sarı-Lacivertliler, Yeni Malatyaspor`a konuk olduğu maçta sahadan beraberlikle ayrıldı ve zirve yarışında kritik bir kayıp yaşadı. Süper Lig`in 33. haftasında Helenex Yeni Malatyaspor`a konuk olan Fenerbahçe, rakibiyle 1-1`lik eşitliği bozamadı. Sarı-Lacivertli ekip Emre Belözoğlu yönetimindeki ilk puan kaybını yaşarken, Yeni Malatyaspor`un ligdeki galibiyet hasreti ise 12 maça çıktı. Karşılaşmada Fenerbahçe`nin golü 17. dakikada Enner Valencia`dan geldi. Ev sahibi ekibe puanı getiren gol ise 35. dakikada Mustafa Eskihellaç kaydetti. Bu sonucun ardından Fenerbahçe haftayı 63 puanla, Yeni Malatyaspor ise 33 puanla tamamladı. Fenerbahçe ligin 34. haftasında pazartesi günü Gaziantep FK ile sahasında karşı karşıya gelecek. Yeni Malatyaspor ise aynı gün Kasımpaşa`nın konuğu olacak. 
(Yusuf Sonkurt)



 

Ne dediler?

Spor Yazarları, Emre Belözoğlu yönetiminde ikinci kez sahaya çıkan Sarı-Lacivertli ekibin bu müsabakadaki performansını değerlendirdiler...

Mehmet Demirkol - Fanatik
"Emre Belözoğlu`nun maçın başındaki planı anlaşılır olmasına rağmen, şaşırtıcı bir şekilde devre arasında orta sahadan adam eksiltip, hücumda 4-2-4`e döndü. Samatta`nın yalnızlığına bir türlü çare bulamadı. Genel olarak oyunda ilerleme var, ama yeterli olmaktan çok uzak..."

Serdar Ali Çelikler - Habertürk
"...Kaybedilen 2 puan bence şampiyonluk yolunda harcanan son kredi idi. Kalan 8 maçının tamamını kazanırsa şampiyon olabilir. Yarım puan bile kaybedilirse havlu atılır... Emre Belözoğlu acilen, hemen belli fikirlerden vazgeçmeli. Katranı kaynatsan şeker olmayacağı gibi, Samatta`dan da santrafor olmayacak ne yazık ki. "

Uğur Meleke - Hürriyet
"...Emre Belözoğlu yönetimindeki Fenerbahçe`nin 180 dakikada Denizli-Malatya gibi iki zayıf rakibe karşı iki golde kalması, ikisinin de duran toplardan gelmesi elbette dikkat çekici. Bu tabloda kanat hücumcusu kısırlığının da rolü var... Eğer Belözoğlu takımını 4-1-4-1 oynatmakta ısrarlıysa, yani iki kanat hücumcusu istihdam etmeye devam edecekse bir sonraki sağ açık tercihi Ferdi olmalı "

Şansal Büyüka - Milliyet
"Fenerbahçe feci kötü oynuyor. Şampiyonluk falan diyorlar ama, kendileri inanıyorlar mı bilmiyorum. Bu futbol şampiyon da yapmaz, Şampiyonlar Ligi`ne de götürmez. Perşembenin gündüz maçında Başakşehir`i, hemen ardından akşam maçında Fenerbahçe`yi izledim. Süper Lig`in en yavaş oynayan, en ağır hücuma çıkan, en fazla yan pas - geri pas yapan iki takımını... Ruhum karardı, işkence çektim."

Ömer Üründül - Sabah
"... Samatta sezon başından beri güçsüz ve etkisiz. Geçen hafta hiçbir şey yapmadı ama `kornerden bir gol attı` diye medyada gündem oldu. Yine varlığı ve yokluğu belli değildi. Emre Belözoğlu, Valencia`yı santrfor oynatsın. Ferdi`ye de mutlaka moral verip, ilk 11`e alsın. Osayi, Cisse, Thiam ve Samatta`ya rağmen başka üçüncü isim de çıkaramıyorum..."
(Haber Merkezi)

 

Paylaş